Türkiye

Yıldırım ile Kılıçdaroğlu arasında 'terör' polemiği

Başbakan Yıldırım ile CHP lideri Kılıçdaroğlu arasındaki "terör" polemiği karşılıklı açıklamalarla sürüyor. Yıldırım, "Demokrasiye sahip çıkmak için teröre sahip çıkmayalım" dedi. Kılıçdaroğlu ise, "PKK, Binali Bey'e saldırmadı, bana saldırdı. Teröre ve teröristlere kucak açanlar, çadır mahkemeleri kuranlar sizsiniz" yanıtını verdi.

Konular: AKP, CHP, Türkiye, PKK
Başbakan Yıldırım Erzincan'da konuştu. [Fotoğraf: AA]

başbakan binali yıldırım, "sayın kılıçdaroğlu diyor ki 'demokrasiye sahip çıkın'. ey kılıçdaroğlu; demokrasiye elbette sahip çıkacağız. demokrasiye birlikte sahip çıkacağız ama demokrasiye sahip çıkmak için teröre sahip çıkmayalım. demokrasiye sahip çıkmak, teröre sahip çıkmamakla olur" dedi.

başbakan yıldırım, erzincan’da et ve süt kurumu tavuk kombinası açılışıyla genç çiftçi projesi kapsamında hayvan dağıtım töreninde konuştu.

yıldırım sözlerini, "biz gece rüyasında görüp sabah meydanlarda üfürenlerden değiliz. biz üreterek, çalışarak, milletin gönlüne tahtlar kurarak, onların hayâllerini gerçeğe dönüştürerek 10 yıldır ülkeyle birbirinden güzel eserler kazandırdık. biz 'mazotu ucuzlatalım' derken siyaseti ucuzlatanlardan olmadık. türkiye'nin gerçekleri neyse ondan ayrılmadık" diyerek sürdürdü.

twitter'dan yanıt

chp parti meclisi'nin olağanüstü toplantısı sırasında chp lideri kemal kılıçdaroğlu, twitter'dan başbakan'a yanıt verdi. kılıçdaroğlu, şunları yazdı:

"pkk, binali bey'e saldırmadı, bana saldırdı. teröre ve teröristlere kucak açanlar, çadır mahkemeleri kuranlar sizsiniz. hâkimleri, savcıları pkk'nın ayağına siz götürdünüz. fetö'yü besleyen, istedikleri her şeyi veren sizsiniz. türkiye yönetilmiyor, savruluyor."

chp lideri kılıçdaroğlu izmir'den ankara'ya dönmeden önce, "sayın yıldırım'a çok açık ve net çağrı yapıyorum. demokrasiye, insan hak ve özgürlüklerine sahip çıkınız" demişti.

kaynak: aa, twitter

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;