AKP

Yıldırım: Kurban Bayramı'nda bir uzun tatil daha

Başbakan Yıldırım, Ramazan Bayramı tatilinin ardından Kurban Bayramı tatilinin de dokuz gün olacağını söyledi.

Konular: AKP, Türkiye

ak parti meclis grup toplantısında konuşan başbakan binali yıldırım, kurban bayramı tatilinin de 9 gün olacağını duyurdu:

“bayram uzatıldı ve iç turizm gelişti, dış turizmdeki eksiğimizi böylece kapatmış olduk. insanlar sahillerde, çadırlarda vaktini geçirme durumunda kaldı. aynı şey kurban bayramı'nda da olacak. kurban bayramı'nda bir uzun tatil daha yapacaksınız. milletvekillerimiz bayrama kadar sıkı çalışırsanız, meclis üzerine düşen görevi yaparsa güzel bir bayramı daha geçirme imkanı kendiliğinden gelmiş olur.”

yıldırım, 28 haziran’da istanbul atatürk havalimanı'nda yaşanan saldırının ardından bayramın son günü cumhuriyet tarihinin rekor uçak inişi ve kalkışının gerçekleştiğini açıkladı

“atatürk havalimanı'nda bayramın son günü cumhuriyet tarihinin rekor uçak inişi ve kalkışı gerçekleşti. tam bin 443 uçuş-kalkış gerçekleşti atatürk havalimanı'ndan. 13 yıl önce ak parti iktidara gelmeden önce türkiye'nin bütün hava sahasındaki uçak sayısı bin 100'dü. sadece atatürk havalimanı'nda bir günde bin 443 uçak indi ve kalktı. aynı şekilde sabiha gökçen yine tarihinin rekor trafiğine ulaştı. bütün bunlar havaalanı saldırısından sonra oldu.”

‘bm bir insanlık ayıbına imza attı’

srebrenitsa soykırımının 21'inci yıldönümü dolayısıyla srebrenitsa'da hayatını kaybedenleri anan başbakan yıldırım, birleşmiş milletler’i ve batı’yı eleştirdi:

“avrupa'nın göbeğinde yaşanan, 8 bin 372 şehidin verildiği bu soykırım unutulmayacak. unutturmayacağız. bosna savaşı sırasında srebrenitsa ve çevresini korumak için görevlendirilen birleşmiş milletler güvenlik güçleri ancak ve ancak bu katliama seyirci kaldı. bir insanlık utancına, ayıbına imza attı birleşmiş milletler. maalesef orada savunmasız insanları korumaları gerekirken onlar bu katliama seyirci kalmayı tercih ettiler ve görevlerinin gereğini yapmadılar. bu güvenlik güçlerini oluşturan ülkeler dünyaya bugün medeniyet dersi vermeye çalışan batılı dostlarımızdır. onlar bölgede, türkiye'de terörle mücadeleye laf yetiştireceklerine, teröristlerin daha fazla insanlık dramı yaşatması için bizim yasalarımızı değiştirme öğüdü vereceklerine avrupa'nın göbeğindeki bu insanlık suçuna karşı neden duyarsız kaldılar, neden gereğini yapmadılar önce bunun hesabını versinler.

srebrenitsa'da yaşanan hadise 2'nci dünya savaşı'ndan sonra bölgede görülen en büyük insanlık dramıdır. bunları hatırlayacağız çünkü dün bosna'da yaşanan acılar bugün suriye'de, ortadoğu'da, dünyanın değişik coğrafyalarında yaşanmaya devam ediyor. başta cumhurbaşkanımız olmak üzere biz nasıl 21 yıl önce mazlum bosna halkının yanındaysak şimdi de mazlum suriye halkının yanındayız. iç savaştan canını kurtarmak için yurdunu terk eden milyonlarca göçmeni bağrımıza bastık. kardeş yaptık.”

trafik güvenliği konusunda seferberlik

kurban bayramı tatilinde meydana gelen ölümlü trafik kazalarına değinen yıldırım, ülke çapında trafik güvenliği konusunda bir seferberlik başlatılacağını duyurdu. "her ne kadar trafikteki araç sayısı 2 katın üzerine çıksa da, yolculuklar yüzde 100 artsa da, trafik kazalarında sayı artmasına rağmen ölümlü kazalarda azalma devam ediyor. ancak bütün bunlara rağmen henüz istediğimiz düzeyde değil, daha az olması lazım. hatta ab'nin hedef olarak koyduğu 'sıfır ölümlü kaza' bizim de hedefimizdir. bunun için yeni öğretim yılından itibaren okullar başta olmak üzere ülke çapında trafik güvenliği, can ve mal emniyeti konusunda bir seferberlik başlatıyoruz. sayın cumhurbaşkanı'mızın önderliğinde toplumda farkındalığın oluşturulması, trafikte insan hatasının en az düzeye çekilmesi için başlatacağımız bu çalışma ümit ediyorum ki ölümlü kazaların daha da azalması için çok büyük katkı sağlayacaktır" diye konuştu.

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;