15 Temmuz darbe girişimi

Yıldırım: Meydanlarda nöbete devam

Gece Kızılay Meydanı’nda konuşan Başbakan Binali Yıldırım, “Bundan sonra hiçbir şey eskisi gibi olmayacaktır. Gündüz çalışıp, akşam meydanlarda nöbete devam. Bunların kökünü kazıyana kadar bize uyku haram” dedi.

başbakan binali yıldırım, gece 02.30 surlarında ankara kızılay meydanı’nda konuştu:

"siz 15 temmuz darbe girişimini yok eden ve milletin sesini dünyaya duyuran aziz türk milletinin evlatlarısınız. mesajını aldık. kendi milletinin üzerine bombayla, mermiyle, tankla, tüfekle saldıranlar türk askeri olamaz. bunlar asker elbisesi içerisindeki canilerdir, teröristlerdir. bunların hesabı görülecek, en şiddetli şekilde yaptıklarının hesabını vereceklerdir.

sizden bir istirhamımız var: bu darbe kalkışmasını yapan paralel çetenin adamlarıyla şerefli türk ordusunu karıştırmayın.

bundan sonra hiçbir şey eskisi gibi olmayacaktır. gündüz çalışıp, akşam meydanlarda nöbete devam. bunların kökünü kazıyana kadar bize uyku haram.

bu darbe girişimi türkiye’de bir şeyi daha ortaya koydu: darbeye karşı bütün partilerin bir araya gelmesi, hep birlikte haykırmasını. milletim ve ülkem adına bu alçakça darbe girişimine karşı parti farkı gözetmeksizin, her vatandaşımıza teşekkür ediyorum. biz darbecilere ve dünyaya bir şey söyledik. mesele memleket meselesi olunca, gerisi teferruattır. ülkemize, milletimize, ordumuza sahip çıkacağız."

kaynak: al jazeera 

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;