Türkiye

Yıldırım: Uyum yasaları için uzlaşmayı tercih ederiz

Başbakan Yıldırım 23 Nisan resepsiyonunda, "Uyum yasalarını çıkarmak için muhalefetle mümkün mertebe uzlaşmayı tercih ederiz. Uzlaşamadığımız bir durum olursa da yine yolumuza bakarız" dedi. CHP lideri Kılıçdaroğlu ise Meclis'teki özel oturumda yaşanan gerginliğe değindi. MHP lideri Bahçeli de, "Memleket meselelerinde elimizi taşın altından çekmiyoruz ama bu hükümet ortağı olacağız anlamı taşımaz" açıklamasını yaptı.

[Fotoğraf: AA]

meclis'teki 23 nisan resepsiyonunda konuşan başbakan binali yıldırım, "uyum yasalarını çıkarmak için muhalefetle mümkün mertebe uzlaşmayı tercih ederiz. uzlaşamadığımız bir durum olursa da yine yolumuza bakarız" açıklamasını yaptı.

kılıçdaroğlu: sert muhalefet değildi

[Fotoğraf: AA]

meclis genel kurulu'ndaki 23 nisan özel oturumunda başbakan yıldırım'la aralarında çıkan gerginlikle ilgili konuşan chp genel başkanı kemal kılıçdaroğlu ise, "sert muhalefet değildi. sadece gerçekleri söyledim. yetkileri alınan bir parlamento, güçlü parlamento olarak sunulacak. bu akla ve mantığa aykırı bir söylem. hangi yetkilerin alındığının bir kısmını anlattım" dedi. 

bahçeli: hükümet ortağı olacağız anlamı taşımaz

[Fotoğraf: AA]

mhp genel başkanı devlet bahçeli de meclis'teki gerginlikle ilgili, "60 günlük tartışma sonrası bunu normal karşılamak lâzım" diye konuştu.

devlet bahçeli ayrıca, "memleket meselelerinde elimizi taşın altından çekmiyoruz ama bu hükümet ortağı olacağız anlamı taşımaz" ifadelerini kullandı.

kaynak: aa, dha

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;