Başkanlık sistemi

Yıldırım: YSK’nın üzerinde yargı yolu yok

Başbakan Binali Yıldırım, CHP'nin halk oylamasına ilişkin Danıştay'da dava açma kararıyla ilgili, "Milletin kararını mahkemelerde şikâyetle düzeltmek, demokrasinin bir yolu değildir. Millet sözünü söylemiştir. Seçimlerde YSK kararı kesindir, bunun üzerinde yargı yolu yoktur. İstedikleri yere gidebilirler" dedi.

Başbakan Binali Yıldırım, Hacı Bayram Veli Camii’nde kıldığı Cuma Namazı’nın ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı. [Fotoğraf: AA]

ankara'da gazetecilerin sorularını yanıtlayan başbakan binali yıldırım, 16 nisan referandumu hakkında soruya yanıt verdi. chp'nin halk oylamasına ilişkin danıştay'da dava açma kararıyla ilgili olarak yıldırım, "milletin kararını mahkemelerde şikâyetle düzeltmek, demokrasinin bir yolu değildir. millet sözünü söylemiştir. çözümü başka yerlerde aramak; bunlar beyhude gayretlerdir. seçimlerde ysk kararı kesindir, bunun üzerinde yargı yolu yoktur. istedikleri yere gidebilirler" dedi.  

chp, yüksek seçim kurulu'nun (ysk) 16 nisan pazar günü yapılan referandumda verdiği kararlarla ilgili danıştay'a başvuracağını duyurmuştu.

"bizim değil, abd’nin kararı olacak"

yıldırım, rakka operasyonuyla ilgili soru üzerine ise şunları söyledi:

"türkiye’nin sınırlarının dışında da tehdit var olduğu müddetçe, bu tehdit kimden gelirse gelsin türkiye bunların hepsine gereken karşılığı verir. önemli olan ülkemizin güvenliğidir.

abd ile deaş’a karşı mücadelede tavrımız çok açık ve nettir. nasıl işbirliği yapacağımız her seviyede kendilerine aktarılmıştır. bu şartlar altında karar bizim değil, abd’nin kararı olacaktır. cumhurbaşkanımız 16-17 mayıs’ta trump'la bu konuyu kapsamlı bir şekilde konuşacaktır."

kaynak: al jazeera

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;