Kürt sorunu

Yıldız'dan Kışanak'a: Mümkün değil

BDP'li Gültan Kışanak, Al Jazeera'ye verdiği röportajda, "Bölgede çıkartılan enerjiden pay istiyoruz" dedi. Enerji Bakanı Yıldız yanıt verdi: Gündemimizde böyle bir şey yok.

Konular: Türkiye

diyarbakır büyükşehir belediye başkanı bdp'li gültan kışanak'ın al jazeera'ye verdiği röportajda "bölgede çıkan petrolden pay istiyoruz" açıklamasına, enerji ve tabii kaynaklar bakanı taner yıldız'dan "bu mümkün değil" yanıtı geldi.

yıldız, "ister tpao (türkiye petrolleri anonim ortaklığı) olsun, isterse özel sektörde olsun bir devlet hakkı alıyoruz. o devlet hakkından ayrı bir devlet hakkı olmaz, gündemimizde de yok" dedi.

bakan yıldız, kayseri'de yaptığı açıklamada şöyle konuştu:

"ister tpao olsun isterse özel sektörde olsun bir devlet hakkı alıyoruz. o devlet hakkından ayrı bir devlet hakkı isteniyorsa bu mümkün değil. böyle bir şey gündemimizde de yok. ancak çıkartıldığı yerle alakalı ister köy, ister diğer yerleşim birimlerinde herhangi bir ihtiyaç olması halinde köy yolları, park ve bahçeler gibi, bunu zaten gerek kamu, gerekse özel şirketler olarak yapıyoruz. orada yıllık 1 milyar tl civarında yatırım yapıyoruz, petrol ve doğal gaz sektöründe yüzde 80-85'ini doğu ve güneydoğu anadolu bölgesinde yapıyoruz."

yıldız, "jeotermalde yaptığımız bir uygulama var. il özel idarelerine gönderdiğimiz bir kısım ödenekler var. dediğim gibi kamyonuydu, tir'ıydı, belki tahrip olan yollar varsa onları onarmak üzere. ben sayın kışanak'ın bu niyetle söylediğini ümit ediyorum" diye ekledi. 

kışanak 12 nisan cumartesi günü al jazeera'ye verdiği röportajda, "tabii ki kesinlikle pay istiyoruz, yereldeki tüm enerji kaynaklarından, yeraltı, yerüstü zenginliklerinden, ekonomik varlıklardan yerelin pay alması lazım" ifadelerini kullanmıştı. 

kaynak: doğan haber ajansı

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;