Haber

Yılın fotoğrafı Türkiye'den

World Press Photo ödüllerinde yılın haber fotoğrafı birincisi, Berkin Elvan protestolarında polis tarafından gözaltına alınan kızı çeken Bülent Kılıç oldu.

pulitzer'le birlikte dünyanın en prestijli fotoğraf ödülü world press photo'nun sahipleri belli oldu. danimarkalı mads nissen, 5 bin 692 fotoğrafçının yarıştığı organizasyonda 97 bin 912 kare arasından sıyrılarak birinciliği aldı. nissen, rusya’nın st. petersburg kentinde yaşayan eşcinsel çift alex ve jon'u kadrajına alarak ödüle uzandı.

yılın haber fotoğrafı kategorisinde ise agence france-presse (afp) foto muhabiri bülent kılıç birincilik ve üçüncülük ödüllerini kazandı. 2014 yılında imza attığı karelerle time ve guardian gibi saygın basın organları tarafından yılın fotoğrafçısı seçilen kılıç'ın birincilik alan fotoğrafı istanbul'dan. al jazeera türk'e ödülü değerlendiren kılıç, fotoğrafı anlattı:

"bu fotoğrafın birincilik alacağını tahmin etmiyordum, benim için sürpriz oldu. dünyanın 13-14 yaşlarındaki kızın gözündeki korkuyu görmesine sevindim. çünkü suriye ve ukrayna'da çektiğim fotoğraflarla da başvurmuştum, ödülün türkiye'den bir kareye verilmesi değerli. fotoğrafı berkin elvan'ın cenazesinden sonraki protestolarda mis sokak'ta çektim. liseli bir kız çocuğunu polisler götürüyordu."

aynı kategoride üçüncülük ödülünü alan bülent kılıç fotoğrafında ise, kobani'deki tilşehir tepesine bayrak dikmeye çalışırken uçaklar tarafından bombalanan işid üyeleri var.

kaynak: al jazeera

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;