Türkiye

Yoksul ailelere bedava internet

Kalkınma Bakanlığı'nın planına göre, henüz internetle tanışmamış yoksul ailelere bedava erişim imkanı sağlanacak.

erişim fiyatlarının görece yüksekliği, farkındalık eksikliği gibi nedenlerle internet erişimine sahip olmayan yoksul aileler tespit edilerek kotalı ve ücretsiz internet erişimi hizmeti sunulacak.

kalkınma bakanlığı koordinasyonunda hazırlanan 2015-2018 bilgi toplumu stratejisi ve eylem planı'na göre, internet erişiminin yaygınlaştırılmasına yönelik bir dizi çalışma yapılacak.

bu kapsamda, yoksul ailelere belirli kısıtlarla internet erişimi sağlanacak.

planda, çocukları eğitim göre ailelere öncelik tanınacak. bu ailelere, kamu kaynakları kullanılarak belirli bir kotada internet erişim hizmeti sunumu sağlanacak.

dar gelirli internete erişimde zorlanıyor

türkiye istatistik kurumu hanehalkı bilişim teknolojileri kullanım araştırması sonuçlarına göre, ücretlerinin yüksek olması internet erişimine sahip olmamanın başlıca nedenlerinden. benzer araştırmalarda hanelerin ekonomik durumunun yetersizliğinin internete erişimde önemli bir sınırlılık yarattığı ortaya konuluyor.

türkiye'de 2014 yılı itibarıyla yaklaşık 17 milyon hanenin yüzde 60,8'inde internet erişimi bulunuyor.

yoksul ailelere internet erişiminin ücretsiz olarak sağlanmasının, bu ailelerdeki bireylerin bilgi toplumuna dönüşüm sürecine katılımını artıracağı ve yoksulluğun nesiller arası aktarımının engellenmesine katkı sağlayacağı değerlendirmesinde bulunuluyor.

fatih projesi kapsamında yaklaşık 10,6 milyon öğrenciye dağıtılacak tablet bilgisayar ile internet erişimi olmayan yoksul ailelerdeki eğitim gören çocukların internet erişiminin sağlanması bir ihtiyaç olarak ortaya çıkıyor. bu çerçevede, internet erişiminin yaygınlaştırılması amacıyla ücretsiz ve kotalı internet erişim paketlerinin kamu tarafından yoksul ailelere sağlanmasına yönelik çalışma yapılması gerekiyor.

öte yandan proje kapsamında, bilinçli ve yerinde internet kullanımını teşvik amacıyla, öğrencilerin ve ailelerin görece daha çok faydalanacağı sitelere daha yüksek bir kota uygulanması veya bu sitelerin kotasız olarak sunulması değerlendirilecek

kaynak: anadolu ajansı

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;