Türkiye

"Yolun sonundayım" diyen öğretmene sürpriz

Erzurum Lisesi'nde 35 yıl görev yapan 73 yaşındaki emekli öğretmen Mukaddes Coşkun, sağlık sorunları yüzünden öğrencilerinin İstanbul'daki etkinliğine katılamadı. Öğrencileri, kendilerine "Ben artık yolun sonundayım çocuklarım, hepiniz hakkınızı helal edin" diye seslenen Mukaddes öğretmene sürpriz yaptı.

Konular: Türkiye

73 yaşındaki emekli öğretmen mukaddes coşkun, 35 yıl erzurum lisesi'nde görev yaptı. disiplininin yanı sıra öğrencilerine gösterdiği sevgi, onu erzurum lisesi'nin "efsane öğretmeni" yaptı.

öğrencilerinden 1986 mezunu tuğrul babaoğlu, şubat ayında mukaddes coşkun'u palandöken ilçesindeki evinde ziyaret etti. amacı, öğretmenini erzurum lisesi öğrencilerinin istanbul'da düzenleyeceği bir etkinliğe davet etmekti. coşkun, bu daveti yaşının ilerlemesi ve sağlık sorunları yüzünden geri çevirmek zorunda kaldı. babaoğlu, mukaddes öğretmen'in öğrencilerine seslendiği anları kaydetti. coşkun, gözyaşlarını tutamadığı o videoda "ben artık yolun sonundayım çocuklarım, hepiniz hakkınızı helal edin. benden taraf hepsine helal olsun hakkım."  ifadelerini kullanmıştı.

mukaddes öğretmen'in çağrısı üzerine erzurum'un yanı sıra farklı şehirlerde yaşayan eski öğrencileri sosyal medyada organize oldu. ona sürpriz yapmak için bir araya geldiler. 150 kişi, coşkun'un palandöken'deki evinin bahçesinde toplandı. eve giren eski bir öğrencisinin bahçeye çıkmasını istediği coşkun, karşısında eski öğrencilerini görünce gözyaşlarını tutamadı.

"asıl siz bize hakkınızı helal edin"

öğrenciler daha sonra coşkun'a ellerindeki gül ve diğer çiçekleri takdim edip ile "hocam asıl siz bize hakkınızı helal edin" diyerek helallik aldı. öğrencilerinin sürprizi karşısında duygulanan mukaddes öğretmen, "buraya kadar zahmet etmişsiniz, ben okula gelirdim" ifadelerini kullandı. 

halen eğitim gören öğrencilere seslenen coşkun, şöyle devam etti:

"sevgili öğrenciler, ben eski öğrencilerime bağırdığım zaman bana kızıyorlardı. şimdi siz de belki öğretmenlerinize kızıyorsunuzdur ama bakın onlar şimdi bana kızmıyorlar. o vakit kızdıkları halde şimdi diyorlar ki 'iyi ki kızmışsınız.' onun için siz de öğretmenlerinize kızmayın, derslerinize çalışın. çalışkan çocuklar hayatlarını her zaman rahat ve huzurlu yaşıyor."

kaynak: aa, al jazeera

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;