Suriye'de iç savaş

YPG ateşine karşılık verildi

Türk Silahlı Kuvvetleri, Halep'e bağlı Azez ilçesindeki YPG hedeflerine yönelik top atışlarını aralıklarla sürdürüyor. DHA, Azez kentinden bugün yine Türkiye tarafına ateş açıldığını duyurdu. Kimsenin yaralanmadığı saldırı sonrası ateşin geldiği YPG bölgesine sınırda konuşlu birlikler top atışıyla karşılık verdi.

kilis sınır hattında konuşlu birliklerden fırtına obüsleriyle azez'deki ypg hedeflerine gerçekleştirilen top atışları bugün de aralıklarla devam etti. doğan haber ajansı ise azez kentinden bu sabah yine türkiye tarafına ateş açıldığını duyurdu. kimsenin yaralanmadığı saldırıda ateş açılan ypg bölgesine sınırda konuşlu birlikler top atışı yapmaya başladı.

azez'in güneybatısında yer alan maranas bölgesinden önceki gün, ypg mensuplarınca sınırın türkiye tarafına ateş açılması üzerine, tsk unsurlarınca angajman kuralları çerçevesinde karşılık verilmeye başlanmıştı.

milli savunma bakanı ismet yılmaz, dün, ypg'liler tarafından kilis'teki demirışık hudut karakolu sorumluluk bölgesine havan mermisi atıldığını, bu nedenle angajman kuralları çerçevesinde caydırıcı bir şekilde misliyle karşılık verildiğini açıklamıştı.

kaynak: aa, dha

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;