PKK

YPG flamalı Rus askerleri

YPG’nin kontrolündeki Afrin’de Rus askeri üssü kurulacağı iddialarını Moskova yalanlarken, Rus askerlerinin Halep’teki Nevruz kutlamalarında YPG ve YPJ flamaları ve armalarıyla fotoğrafları yayımlandı.

[Fotoğraf: DHA]

rus askerleri salı günü halep'te yapılan nevruz kutlamalarına katılarak, pkk'nın suriye kolu ypg/pyd'nin flamalarıyla ile objektiflere poz verdi. bölgedeki rus askerlerinin komutanı olan tümgeneral andrey volkov da kutlamalar sırasında koluna ypg arması taktı.

pkk'nın suriye kolu ypg/pyd'nin sözcüsü redur halil, rusya'nın afrin'de askeri üs kuracağını ve bu konuda pazar günü anlaşma yapıldığını salı günü açıklamıştı.

ancak rusya savunma bakanlığı tarafından birkaç saat sonra yapılan açıklamada ise, rusya'nın suriye'de yeni bir üs açmayı planlamadığı belirtilerek ypg'nin açıklaması yalanlanmıştı.

kaynak: reuters ve dha

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;