Bilim-Teknoloji

YTÜ öğrencilerinden yeni elektrikli araç

Üniversite öğrencileri yeni elektrikli araç yaptı. Yıldız Teknik Üniversitesi'nden "Ae2 Project" ekibinin tasarladığı güneş enerjisi destekli elektrikli araç, 25 Nisan'da törenle tanıtılacak.

Konular: Bilim-Teknoloji

Haberin Öne Çıkanları

Ae2 Project yeni araç geliştirdi

Güneş enerjisiyle çalışıyor

Uluslararası yarışmalara katılacak

Ae2 Project'in yeni aracı tanıtıma hazır. (Ae2 Project.com)

yıldız teknik üniversitesi (ytü) öğrencilerinin oluşurduğu 'ae2 project' ekibi, geliştirdikleri yeni güneş enerjili aracı tamamladı. ytü davutpaşa kampüsü'ndeki otağ-ı hümayun binasında tanıtımı yapılacak elektrikli araç daha sonra hollanda'ya uğurlanacak.

araç rotterdam'da 15-19 mayıs arasında düzenlenecek shell-eco marathon'da, "prototip, akü beslemeli elektrikli araç" kategorisinde ilk yarışına çıkacak. 

daha önce 1 kwhk enerjiyle 437 kilometre yol gidebilen araç üreten ae2 ekibi, yeni elektrikli araçlarıyla 700 kilometre yol kat etmeyi hedefliyor. yakıt tüketimine büyük etkisi olan ağırlık ise bir öncekine göre üçte bir oranında düşürüldü. 

yaklaşık bir yıllık bir çalışmanın ardından tamamlanan araçta, otomatik fren sistemi, araç içi kablosuz iletişim sistemi ve pit bölgesi ile aynı şekilde veri aktarımı sağlayan telemetri sistemi de yer alıyor.

avrupa çapında binlerce öğrencinin daha az enerjiyle daha fazla yol alan araçlar tasarlayıp ürettikleri ve yarışarak test ettikleri shell eco-marathon'a bu yıl türkiye'den 17 takım katılacak.

kaynak: aa.

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;