Türkiye

Yük gemisi karaya oturdu

İstanbul'dan Libya'ya giderken Marmara Adası yakınlarında karaya oturan yük gemisindeki 9 mürettebat, kötü hava koşulları altında yapılan çalışmalarla kurtarıldı.

Konular: Türkiye
Kurtarılan 4 mürettebat bir kahvehanede gözetim altında tutuldu. [Fotoğraf-AA]

tuzla'dan hareket eden sierra leone bayraklı, yaklaşık 60 metre uzunluğunda ve 621 groston ağırlığındaki yük gemisi marmara adası açıklarında karaya oturdu.

makine dairesinin su alırken ve 9 kişilik mürettebatı bulunduğu gemiden yardım çağrısı yapılması üzerine kıyı emniyetine bağlı ekipler harekete geçti.

ekiplerin çalışmasıyla gece yabancı uyruklu 4 mürettebat kurtarılarak marmara ilçesine getirildi. sahil kenarında sağlık ekipleri tarafından karşılanan 4 kişiye ilk müdahale ambulanslarda yapıldı. 

ilçeye uzun zamandır elektrik verilemediği için marmara devlet hastanesi'ne sevk edilemeyen 4 kişiye, sahile yakın bir yerde elektriği bulunan bir kahvehanede doktorlar nezaretinde serum verildi ve gözetim altında tutuldu.

diğer 5 kişi ise olumsuz hava koşulları altında yapılan çalışmalarla sabah adaya nakledildi. mürettebattan ikisi marmara devlet hastanesi'nde tedavi altına alınırken 7'si marmara belediyesi sosyal tesisleri'nde kalıyor.

makine dairesi su alan geminin kurtarılması için fırtınanın kesilmesi ve hava şartlarının normale dönmesi bekleniyor.

kaynak: aa

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;