HDP

Yüksekdağ'dan Erdoğan'a yanıt

HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, Dolmabahçe mutabakatına dair Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "Bölücü terör örgütüne sırtını dayamış olanlarla bir mutabakat asla yapılamaz" eleştirisine yanıt verdi; "Biz sırtımızı YPJ'ye, YPG'ye ve PYD’ye yaslıyoruz" dedi.

Konular: Türkiye, Kobani
HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ [Fotoğraf: AA]

hdp eş genel başkanı figen yüksekdağ, kobani ziyareti ardından döndüğü şanlıurfa'nın suruç ilçesinde konuştu. cumhurbaşkanı recep tayyip erdoğan'ın 'dolmabahçe mutabakatı' olarak anılan 28 şubat'taki görüşmeye dair eleştirisine tepki gösteren yüksekdağ şunları söyledi:

"partimiz için 'sırtını terör örgütüne dayayan hdp' diyorlar. anlamayanlara cevap veriyorum: biz sırtımızı rojava'ya, kobani’ye, işid adını verdiğiniz o çeteye karşı mücadele edenlere yaslıyoruz; sırtımızı kobani’de ve grisipi'de (tel abyad) insanlığın soyluluk değerlerini yere düşürmeyenlere yaslıyoruz.

biz sırtımızı ypj'ye, ypg'ye ve pyd’ye yaslıyoruz. bunu söylemekte ve savunmakta hiçbir sakınca görmüyoruz. sırtımızı kime yasladığımızı söylüyoruz, bundan sonra da yaslamaya devam edeceğiz."

gerçeklerin inkâr edildiğini söyleyen yüksekdağ, ‘cumhurbaşkanı ve ak parti’nin de sırtını kime yasladığını açıklamasını’ istedi.

hdp grup başkanvekili ve imralı heyeti üyesi pervin buldan da, cumhurbaşkanı'nın açıklamasını "manidar" bulduğunu söylemiş ve "talihsizlik" olarak değerlendirmişti.

cumhurbaşkanı'nın açıklaması

cumhurbaşkanı erdoğan, 28 şubat’ta dolmabahçe sarayı’nda başbakan yardımcısı yalçın akdoğan ve hdp heyetinin yaptığı görüşme sonrası, abdullah öcalan’ın pkk’ya silah bırakma çağrısını ve 10 maddelik müzakere konularını içeren metne şu sözlerle tepki göstermişti:

"dolmabahçe mutabakatı ifadesini asla kabul etmiyorum. çünkü o toplantı bir mutabakat toplantısı olamaz. niye? çünkü ortada bir hükümet vardır, diğer tarafta grubu olan bir siyasi parti vardır. burada neyin mutabakatını, kimle, ne için sağlıyorsun? öyle bir şey olmaz. yani eğer ada ile ilgili bir çalışmaysa bu, böyle bir şey asla olmaz. 

burada ülkemizin geleceğine yönelik atılacak bir adımsa, bu mutabakatın yeri parlamentodur. parlamentoda diğer siyasi partiler de hükümet de müşterek çalışmasını yapmak suretiyle orada kalkar, 'türkiye mutabakatı' gibi böyle bir değerler silsilesini ortaya koyarlar. bu parlamentodan çok güçlü bir şekilde çıktığı zaman onun bir karşılığı olur, bir değeri olur. 

yoksa bölücü terör örgütüne sırtını dayamış olanlarla bir mutabakat asla yapılamaz. böyle bir şey düşünülemez. o fotoğraf karesi doğru bir şey değildir."

kaynak: aa, dha

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;