HDP

Yüksekdağ'ın HDP üyeliği de düşürüldü

Milletvekilliği düşürülen Figen Yüksekdağ'ın HDP üyeliği de, kesinleşen hapis cezası nedeniyle Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından düşürüldü.

Konular: Türkiye, HDP
[Fotoğraf: HDP]

hdp eş genel başkanı ve van milletvekili figen yüksekdağ'ın, hakkında "terör örgütü propagandası" suçlamasıyla cezalandırılmasına ilişkin 27 kasım 2013 tarihli kararın yargıtay tarafından 22 eylül 2016'da onanmasının ardından milletvekilliği düşürülmüştü. yargıtay cumhuriyet başsavcılığı, kesinleşen hapis cezası nedeniyle yüksekdağ'ın siyasi parti üyeliğini de düşürdü.

siyasi partiler kanunu'nun, "terör eyleminden mahkûm olanların siyasi partilere üye olamayacaklarına" ilişkin hükmü gereği yüksekdağ'ın üyeliğinin düşürüldüğü, kararın geçen hafta kendisine tebliğ edildiği öğrenildi.

bu durumda figen yüksekdağ, hdp eş genel başkanlığı görevini de yürütemeyecek.

yüksekdağ, "terör örgütünün propagandasını yaptığı" gerekçesiyle cezaya çarptırılması nedeniyle, kandıra f tipi yüksek güvenlikli kapalı ceza infaz kurumu'nda tutuklu bulunuyor.

kaynak: aa

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;