Türkiye

Yüksekova'da IŞİD protestosu

Hakkari'de Demokratik Bölgeler Partisi'nin IŞİD saldırılarını protesto için düzenlediği yürüyüşte göstericilerle polis çatıştı.

Konular: IŞİD
Polislerin bulunduğu bölgeye havai fişek ve molotofkokteyli atan gruba polis, tazyikli su, plastik mermi ve gaz bombalarıyla karşılık verdi. [Fotoğraf: DHA]

demokratik bölgeler partisi (dbp), hakkari'nin yüksekova ilçesinde işid saldırılarını protesto etti. aralarında dbp ilçe başkanı fikret turgut, belediye başkanvekili reyhan önel ve bazı sivil toplum kuruluşu temsilcilerinin de bulunduğu yaklaşık 600 kişi eski cezaevi kavşağı'na, buradan da ilçe merkezindeki cengiz topel caddesi'ne kadar yürüdü.

ilçe merkezinde ise basın açıklaması yapıldı.

basın açıklamasını okuyan dbp yöneticisi ferit dara, işid'e karşı koalisyon kuran ülkeler arasında türkiye'nin olmamasını eleştirdi ve türkiye'nin işid'e destek verdiğini, terör örgütünün de aldığı destekle katliamlar yapmayı sürdürdüğünü söyledi.

açıklamanın ardından grupta yer alan yaklaşık 20 kişi, çevrede önlem alan polislerin bulunduğu bölgeye havai fişek ve molotofkokteyli attı.

polis de gruba tazyikli su, plastik mermi ve gaz bombalarıyla karşılık verdi.

kaynak: doğan haber ajansı

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;