Türkiye

Yüksekova'nın 53 köyünde sandık kurulmayacak

Hakkâri'nin Yüksekova İlçesi'nde alınan seçim sandıklarının taşınması kararı gereği, ilçeye bağlı 57 köyden sadece 4'ünde sandık kurulacak. 53 köydeki seçmenler diğer köylerde ve ilçe merkezlerinde oy verecek.

Konular: Türkiye
Milletvekili aday listeleri bugün YSK'ya teslim edilecek. [Fotoğraf: AA]

yüksekova ilçesi'nde, ilçe seçim kurulu'nun güvenlik gerekçesiyle 'seçim sandıklarının taşınması' kararı almasının ardından ilçe genelinde nerelere sandık kurulacağı belli oldu. 

yüksekova'nın 57 köyünde 7 haziran seçiminde oy kullanılırken, ilçe seçim kurulu kararına göre 1 kasım seçiminde sadece 4 köyde oy kullanılacak. diğer 53 köydeki seçmenler ise ilçe merkezine ve oy kullanılacak 4 köye taşınacak sandıklarda oy kullanabilecek. ilçe merkezine 15 kilometre uzaklıkta olan suüstü, 20 kilometre uzaklıktaki kamışlı, 10 kilometre uzaklıktaki değerli ve 20 kilometre uzaklıktaki kısıklı köylerinde 19 bin 608 seçmen için 56 sandık kuracak.

7 haziran'da ilçe merkezindeki 44 bin 49 seçmen için 17 mahalleye 129 sandık kuran ilçe seçim kurulu, 1 kasım'da merkezdeki 49 bin 84 seçmen için ipek yolu caddesi üzerinde bulunan esentepe ile yeni mahalle'de bulunan selahattini eyübi, farabi, toki, imkb, şemsettin onay liseleri ile 5 mayıs ve tabur komutanlığı yanında bulunan avukat mehmet altun ilk ve orta okulunda 115 sandık kuruyor.

ilçe seçim kurulu'nun bu kararına, hdp ilçe yöneticileri itiraz dilekçesi verdi.

yüksekova'daki seçmen sayılarında da değişiklik oldu. 7 haziran seçiminde ilçe merkezinde 44 bin 49 olan seçmen sayısı köylerden ilçeye göçle birlikte 49 bin 84'e çıktı. köylerdeki 24 bin 108 olan seçmen sayısı 19 bin 608'e yükseldi. ilçe merkezinde seçmen sayısı 5 bin 35 artarken, köylerde seçmen sayısı 4 bin 500 düştü. ilçenin köylerle birlikte seçmen sayısında ise 535 artış oldu.

kaynak: dha

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;