Suriyeli Mülteciler

'Yunan botu bizi batırdı'

Sahil Güvenlik Komutanlığı ekipleri, İzmir Dikili açıklarında lastik botları batan 16 göçmeni kurtardı. Göçmenler Yunan botunun kendilerini batırıp uzaklaştığını söyledi.

Konular: Türkiye

30 kasım'da ege denizi'nde 89 göçmeni kurtaran sahil güvenlik komutanlığı ekipleri, bugün de ihbar üzerine dikili’nin denizkent mevkiine gitti. ekipler, denize açıldıkları lastik botları batan ve deniz yüzeyinde kalmaya çalışan 12'si eritre, 4'ü suriye uyruklu 16 göçmeni kurtardı.

göçmenler, denize açıldıktan bir süre sonra yanlarına gelen yunan botunun lastik botlarını batırarak uzaklaştığını söyledi. göçmenlerden biri, bu sırada ayağından yaralandığını belirtti.

ayağı yaralanan göçmen hastaneye kaldırıldı. kurtarılan bütün göçmenlerin sağlık durumlarının iyi olduğu açıklandı.

89 göçmen daha kurtarıldı

sahil güvenlik ekipleri, 30 kasım'da muğla'nın bodrum ilçesi açıklarında 12 suriye uyruklu, muğla'nın datça ilçesi hisarön körfezi açıklarında lastik botta 17 suriye,10 kongo, 2 mali, 1 angola uyruklu, aydın'ın didim ilçesi tekağaç feneri önlerinde 30 suriye, 8 irak uyruklu, çanakkale'nin ayvacık ilçesi kadırga burnu önlerinde ise 8 afganistan ve 1 iran uyruklu olmak üzere toplam 89 göçmenin kurtarıldığını açıkladı.

açıklamada ege denizi'nde 2014 yılında yaşanan 509 olayda 12 bin 621 göçmenin kurtarıldığı ve 67 göçmen kaçakçısının yakalandığı belirtildi.

kaynak: aa

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;