Türkiye-Yunanistan ilişkileri

Yunanistan'da DHKP-C’lilere hapis cezası

Sakız Adası açıklarında ele geçirilen mühimmat yüklü botta ve ardından yapılan baskınlarda yakalananlar hapse mahkûm edildi.

2013’te silah ve patlayıcı madde taşıyan bir botun ele geçirilmesinin ardından Sakız Adası ve Atina’da yapılan operasyonlar gerçekleştirilmişti. [Fotoğraf: AA-Arşiv]

yunanistan’da, 30 temmuz 2013’te sakız adası açıklarında ele geçirilen mühimmat yüklü botta ve ardından yapılan baskınlarda yakalanan dhkp-c üyeleri, yunan mahkemesi tarafından çeşitli hapis cezalarına çarptırıldı.

midilli adası ağır ceza mahkemesi, türkiye tarafından kırmızı bültenle aranan ve botta yakalanan hasan biber ile mehmet yayla'yı yedişer yıl, sinan oktay özen’i de altı yıl hapis cezasına mahkûm etti.

botun sahibi olduğu belirlenen emin sakallı isimli türk ile iki yunan da üç ile altı yıl arasında hapis cezalarına çarptırıldı.

mahkeme, altı yıla kadar tecilli hapis cezalarına mahkûm ettiği dhkp-c üyeleri harika kızılkaya, fadik adıyaman, erdoğan çakır ve mustafa yılmaz’ın ise serbest bırakılmalarını kararlaştırdı.

yunanistan ceza kanunu'na göre yaklaşık 1,5 yıl tutuklu bulunan yayla ve biber, cezalarının üçte ikisini çektikten sonra serbest bırakılacak. 

türkiye'nin iade talebi reddedilmişti

yunanistan’ın sakız adası açıklarında, 2013 yılında, yunan sahil güvenlik birimleri tarafından silah ve patlayıcı madde taşıyan bir bot ele geçirilmişti.

botta bulunan yayla ile biber gözaltına alınırken, sakız adası ve atina’da yapılan operasyonlarda, aralarında yunan işbirlikçilerin de bulunduğu 12 kişi tutuklanmıştı. türkiye’nin, dhkp-c'lilerin iade talebi yunan mahkemelerince reddedilmişti.

kaynak: anadolu ajansı

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;