Yunanistan

Yunanistan'da erken seçim

Ekonomik krizin ardından bir türlü toparlanamayan Yunanistan'da yine erken seçim için sandıklar kuruluyor. Yunanistan Başbakanı Antonis Samaras, Yunanistan’da erken seçimin 25 Ocak’ta yapılacağını açıkladı.

Alexis Tsipras'ın lideri olduğu SYRIZA anketlerde önde gidiyor. [Fotoğraf: REUTERS]

ekonomik krizin ardından 7 hükümet eskiten yunanistan'da başbakan samaras, salı günü cumhurbaşkanı karolos papulyas’tan meclisin feshedilmesini ve 25 ocak’ta erken seçim yapılmasını talep edeceğini açıkladı. samaras erken seçim nedeniyle cumhurbaşkanı seçimini boykot eden milletvekillerini suçlarken, "meclis'te azınlık olan syriza ve altın şafak ülkeyi erken seçime götürüyor ancak yunan halkı özverilerinin boş gitmesine izin vermeyecek” dedi. yunanistan’ın krizden çıkmasına çok az kaldığını savunan samaras, “önümüzdeki günlerde vatandaşlar olup bitenlerle ilgili tüm gerçeği, ülkeyi maceraya sürükleyenlerin hizmet ettiği çıkar çevreleriyle ilgili her şeyi öğrenecek. hiç şüpheniz olmasın. zafer bizim olacak” ifadelerini kullandı.

syriza'nın yükselişi

yunanistan'da koalisyon hükümeti ve bazı bağımsız milletvekilleri tarafından desteklenen cumhurbaşkanı adayı stavros dimas, seçimin bugün yapılan üçüncü turunda da yeterli oyu alamamıştı. yunanistan anayasası'na göre üçüncü turda da cumhurbaşkanı seçilememesi nedeniyle parlamentonun 10 gün içerisinde feshedilmesi ve erken genel seçime gidilmesi gerekiyor.

solcu syriza partisi, yunanistan'a ab ve imf tarafından dayatıldığını söylediği ekonomik kurtarma paketinin yeniden müzakere edilmesini istiyor. syriza son aylarda yapılan anketlerde de önde gidiyor. 

reuters, aa

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;