Göç

Yunanistan'da göçmen faciası: 10'u çocuk 24 ölü

Ege Denizi’nde mültecileri taşıyan botun Yunanistan'ın Sisam Adası yakınlarında batması sonucu 10'u çocuk 24 kişi hayatını kaybetti.

Konular: Göç, Avrupa
[Fotoğraf: EPA-Arşiv]

içinde yunanistan’a gitmeye çalışan yabancı uyrukluların bulunduğu bot, sisam adası’nın yakınlarındaki kokkari bölgesinde battı. 

kazadan kurtulanların karaya çıkarak haber vermesi üzerine olay yerine giden yunan sahil güvenlik ekipleri, 10 kişiyi kurtarırken, 10'u 24 cesedini sudan çıkardı.

batan botta kaç kişinin bulunduğunun bilinmemesi nedeniyle bölgede arama kurtarma çalışmalarının sürdüğü bildirildi.

kaynak: aa, afp
 

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;