Yunanistan

Yunanistan'da sığınmacı merkezine saldırı

Yunanistan'ın Sakız adasında sığınmacılara yardım eden gönüllülerin merkezine havai fişek ve taşlarla iki ayrı saldırı düzenlendi. Camları kırılan merkez, ''Sığınmacılarla her zamankinden daha fazla dayanışmaya devam edeceğiz'' açıklamasını yaptı.

yunanistan'ın sakız adası'ndaki sığınmacılara kıyafet ve yiyecek yardımı yapan gönüllülerin merkezi olan soli kafe, bir günde iki kez havai fişekli ve taşlı saldırıya uğradı. saldırılarda herhangi bir can kaybı meydana gelmedi, merkez binasının kapısı ve camları kırıldı. adada sığınmacı karşıtı protestoların düzenlendiği gün gerçekleştirilen havai fişekli saldırıların görüntüleri, gönüllüler tarafından kaydedildi.  

saldırıların ardından facebook hesaplarından bir açıklama paylaşan gönüllüler, ''sığınmacılarla her zamankinden daha fazla dayanışmaya devam edeceğiz'' dedi: 

''dün akşam [7 nisan 2016] meydandaki mülteci karşıtı protestoların ardından, bir grup soli kafe'nin kapısını kırdı. bahçeden içeri girerek etrafı dağıttılar ve camları kırdılar. bu olayın ardından birkaç saat sonra, soli kafe bir saldırıya daha uğradı. bir patlayıcı bahçede patladı. iki kişi, patlamanın meydana geldiği yere çok yakındı. şanslıyız ki kimseye bir zarar gelmedi ve oluşan hasar şimdiden onarıldı. bu saldırıların amacı korku yaratmak. fakat bu ev, sığınmacıların yemek pişirebileceği, çocukları ile oynayabileceği, vakit geçirebileceği bir yer olmaya devam edecek. artık, soli kafe sakinleri mültecilerle her zamakinden daha fazla dayanışmak için elinden gelen her şeyi yapacak.''

kaynak: storyful, al jazeera 

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;