Yunanistan

Yunanistan'dan üç darbecinin iadesine ret

Yunan mahkemesi, darbeci askerlerden üçünün iadesine yönelik Türkiye'nin talebini reddetti.

[Fotoğraf: Reuters]

15 temmuz'da gülen örgütünün darbe girişimi sonrası yunanistan'a kaçan darbeci askerlerden üçüne ilişkin türkiye'nin iade talebi reddedildi.

sekiz askerden süleyman özkaynakçı, feridun çoban ve abdullah yetik, türkiye'nin yeni iade talebi üzerine hâkim karşısına çıkarıldı. askerlerin savunmalarının ardından söz alan savcı ourania stathea, türkiye'nin sunduğu yeni delillerin inandırıcı bulunmadığını iddia ederek, iade talebinin reddini istedi.

üç sanığın türkiye'ye iadesinin reddine karar veren mahkeme, gözaltındaki darbecilerin serbest bırakılmasında mahsur görülmediğini kaydetti. darbeci askerlerden diğer beşine ilişkin henüz bir duruşma tarihi belirlenmedi.

darbeciler, 15 temmuz darbe girişimi sonrası askeri bir helikopterle yunanistan'a kaçmış ve sığınma talebinde bulunmuştu. yunanistan yüksek mahkemesi (arios pagos), ocak ayında bu askerlere yönelik türkiye'nin iade talebini reddetmişti. bunun üzerine türkiye, iki yeni suçlamayla askerlerin iadesini yeniden talep etmişti.

askerlerin sığınma başvuruları, yunanistan iltica ofisi tarafından değerlendirilmeye devam ediyor. yunan makamları, sığınma başvuruları sonuçlanana kadar darbecilerin gözaltında tutulmalarını kararlaştırmıştı.

kaynak: aa

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;