Eğitim

Yurtdışındaki okullara özel birim

Dershanelerle ilgili düzenlemenin yasalaşmasının ardından Milli Eğitim Bakanlığı yeniden yapılanıyor. Yurtdışındaki Türk okulları için ayrı bir genel müdürlük kuruluyor.

Konular: Türkiye

hükümet ile gülen cemaati arasındaki kavganın önemli nedenlerinden biri olan dershaneler ile ilgili yasanın resmi gazete'de yayımlanmasının ardından milli eğitim bakanlığı (meb) teşkilatında değişiklikler başladı. 3 genel müdür, 23 daire başkanı ve12 il milli eğitim müdürünün görevi sona erdi.

resmi gazete'de yayımlanan kanun sadece dershanelerin 1 eylül 2015'ten itibaren kapanmasını değil, aynı zamanda milli eğitim bakanlığı teşkilatıyla ilgili önemli düzenlemeleri de içeriyor. 

buna göre iki yeni genel müdürlük kuruluyor. bunlar "yurtdışı ve yüksek öğretim genel müdürlüğü" ile "ölçme değerlendirme ve sınav hizmetleri genel müdürlüğü".

yurtdışındaki türk okullarından artık yeni kurulan genel müdürlük sorumlu olacak.

kanunda, milli eğitim bakanlığı’ndaki müsteşar yardımcıları, talim terbiye kurulu'nun başkan ve üyeleri, tüm genel müdürler ve grup başkanları ile 81 ildeki milli eğitim müdürlerinin görevlerinin sona ereceği belirtiliyordu. ayrıca 4 yıl ve üzeri sürelerle okul müdürü ve yardımcısı olanların bu görevleri sona erebilecek.

kanunun resmi gazete'de yayınlanmasının ardından milli eğitim bakanlığı'ndaki 14 genel müdürden üçünün görevi sona erdi. bunlar, destek hizmetleri, özel öğretim kurumları, özel eğitim ve rehberlik hizmetleri genel müdürleri. 140 daire başkanından da 23’ü değişti. 81 ilin milli eğitim müdürlerinden 12’si ise merkeze alındı. 

kaynak: al jazeera

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;