Irak Kürdistan Özerk Bölgesi

Yüzlerce PKK'lı Sincar'a gidiyor

Kandil Dağı'ndan yüzlerce PKK'lı, otobüslerle Irak’ta IŞİD’in eline geçen Musul'a bağlı Sincar bölgesine gönderildi. YPG güçleri de Sincar'ın IŞİD'den geri alınması için peşmergeye destek veriyor.

Konular: Irak, Ortadoğu
PKK'lılar peşmergenin açtığı koridordan Sincar’a geçip IŞİD'e karşı savaşacak. [Fotoğraf: Doğan Haber Ajansı]

doğan haber ajansı’na göre, işid'in sincar’ı almasından sonra kck yürütme konseyi üyesi murat karayılan'ın talimatıyla gönderilen yüzlerce pkk'lının sincar’a ulaşabilmesi için peşmergeler bir koridor oluşturdu.

pkk'lılar bu koridordan sincar’a geçip işid'e karşı savaşacak.

sabah saatlerinden itibaren irak kürdistan bölgesi'nin iran ve türkiye sınır kesimlerindeki pkk kamplarında bulunan yüzlerce pkk'lı otobüslerle şengal bölgesine gönderildi.

karayılan pazartesi günü yaptığı açıklamada pkk’nın sincar’da işid karşı savaşa müdahil olacağını ve bölgede kalıcı olabileceğini açıklamıştı.

3 ağustos pazar günü işid ile peşmerge arasında musul barajı’nın kuzeyinde dicle nehri kıyısındaki zumer'de şiddetli çatışmalar olurken pyd'ye bağlı ypg güçleri suriye'den irak'a geçip kürt bölgesi’nde peşmerge ile beraber işid'e karşı savaşmaya başladı.

aynı gün içinde işid'den kaçan 500 civarında peşmerge de suriye'ye geçerek pyd'ye sığındı. pyd'nin koruması altında hâlâ esed güçlerinin büyük oranda denetiminde olan haseke'ye götürüldüler. daha sonra bu peşmergeler yine pyd korumasında yeniden irak kürt bölgesi’ne döndüler.

pyd'nin silahlı kanadı ypg güçleri ise hâlâ kürt bölgesinde ve peşmerge ile beraber zumer, rebia ve sincar yakınlarında üç ayrı noktada işid'e karşı savaşıyor.

kaynak: al jazeera ve dha
 

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;