Kültür-Sanat

Yüzyıllık aşk

Türk sinemasının yüzüncü yılı sebebiyle açılan 'Yüzyıllık Aşk: Türkiye'de Sinema ve Seyirci İlişkisi' sergisi, İstanbul Modern'de kapılarını açtı.

Konular: Kültür-Sanat
Sergide, Yılmaz Güney'in orijinal imzanın bulunduğu efemera da bulunuyor.

geçtiğimiz altın koza festivali'nin ödül töreninde cüneyt arkın, 'ben dünyanın hiçbir yerinde böyle izleyici görmedim' diyerek türkiye'deki sinema izleyicisini övmüş ve kendine özgü bir 'sevme' anlayışı olduğunu söylemişti. bu sevginin hikayesi, istanbul modern'de bir sergi olarak karşımıza çıkıyor. 'yüzyıllık aşk: türkiye'de sinema ve seyirci ilişkisi' adını taşıyan sergi, sinemanın seyirciyle buluşma biçimlerine dair oldukça renkli bir koleksiyon sunuyor.

türk sinemasının yüzüncü yılı aynı zamanda istanbul modern'in kuruluşunun da 10. yılı olma özelliğini taşıyor. bu nedenle istanbul modern'in takviminde bu yıl çok renkli bir program izleyeceğiz. bunlara en güzel örneklerden biri şüphesiz, türkiye'de sinema izleyicisinin, türk sinemasıyla paralel ilerleyen hikayesini anlatan 'yüzyıllık aşk' sergisi. bir araştırma sergisi olmasının yanında, türkiye'de izleyicinin gözünden sinemaya bakış da inceleniyor.

Türkan Şoray anahtarlığı.

küratörlüğünü müge turan ve gökhan akçura'nın üstlendiği 'yüzyıllık aşk' sergisinde, farklı dönem izleyicisine ait yazılı ve görsel malzemenin yanında, seyircinin sinemayla ilişki kurmasını ve dahası bunu sürdürmesini sağlayan gazete ilanları, afişler, objeler, broşürler yer alıyor. ayrıca 'fanatizm'in sınırlarına da değinilen sergide, türkan şoray resimli çay tabağı, filiz akın cüzdanının yanı sıra, türkan şoray, filiz akın ve yılmaz güney'in en 'büyük' hayranlarının hikayesine de yer veriliyor.

'yüzyıllık aşk' sergisi, istanbul modern'de 4 ocak tarihine kadar ziyaret edilebilir.

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;