Türkiye - Rusya ilişkileri

Zaharova: Türkiye ile Rusya arasındaki kriz geçici

Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Zaharova, Türkiye ile Rusya arasındaki krizin geçici olduğunu ifade etti. Zaharova, verdiği mülakatta sarf edilen "Rusya'nın Suriye'ye 5 aylık müdahalesinin tek reel sonucu Türkiye ile ilişkilerin bozulması oldu" görüşüne ise katılmadığını belirtti.

Arşiv [Fotoğraf: Reuters]

moskova'da radio svoboda'nın yayınına katılarak, güncel konular hakkında değerlendirmelerde bulunan zaharova, sunucunun "türkiye ile rusya arasındaki kriz geçici mi?" sorusuna, "tabii ki" yanıtını verdi. sözcü, abd dışişleri bakanı john kerry'nin moskova ziyaretinde türkiye-rusya ilişkilerinin gündeme gelmediğini belirterek, ancak suriye konusunda türkiye'nin rolünün değerlendirildiğini ifade etti. rus sözcü, bir dinleyicinin "rusya, işid'e karşı bir zafer kazanılmadan neden suriye'den aniden çekiliyor? rusya'nın suriye'ye 5 aylık müdahalesinin tek reel sonucu türkiye ile ilişkilerin bozulması oldu" görüşüne ise katılmadığını belirtti.

zaharova, sunucunun "rusya suriye'de hastane ve okulları vurmadı mı?" sorusunu cevapsız bırakırken, suriye'de kısmi ve geçici ateşkes niteliğindeki çatışmaların sonlandırılması anlaşmasının rusya'nın hava saldırıları neticesinde alındığını ileri sürdü.

kaynak: aa, dha

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;