15 Temmuz darbe girişimi

Zaman'ın eski isimlerine operasyon

Kayyum atanmadan önce Gülen Cemaati'nin en önemli yayın organı olan Zaman gazetesinin eski yazarlarına ve yöneticilerine operasyon başlatıldı. 47 kişi hakkında gözaltı kararı var.

[Fotoğraf: DHA]

mahkeme tarafından kayyum atanmadan önce fethullah gülen cemaati'nin en önemli yayın organı olan zaman gazetesinin eski yönetici ve yazarlarına operasyon başlatıldı. 47 kişi hakkında gözaltı kararı çıkarıldı. terörle mücadele şube müdürlüğü'ne bağlı ekipler, haklarında gözaltı kararı verilen şahısların adreslerinde arama yapıyor.

operasyon kapsamında ilk olarak gazeteci şahin alpay beşiktaş'taki evinde gözaltına alındı. polis ekipleri saat 6.00 sıralarında şahin alpay'ın beşiktaş'taki evine gitti. yaklaşık 2,5 saat evde arama yapan polisler, şahin alpay'ı gözaltına aldı. kelepçesiz olarak polis aracına alınan alpay, gazetecilerin sorusu üzerine, "bir şey söylemeyeceğim. neden gözaltına alındığımı bilmiyorum" dedi. şahin alpay, sorgulanmak üzere istanbul emniyet müdrürlüğü'ne götürüldü.
ilerleyen saatlerde gözaltına alınanların sayısı 13'e yükseldi.
ahmet turan alkan, zafer özsoy, ahmet metin sekizkardeş, cuma kaya, murat avcıoğlu, osman nuri arslan, şeref yılmaz, hüseyin turan, faruk akkan, nuriye ural ve fevzi yazıcı da gözaltına alındı. ali bulaç da emniyete gelerek teslim oldu. evinde arama yapılan zeki önal ise yaşlı ve hasta olduğu için gözaltına alınmadı.
anadolu ajansı şüpheliler hakkında ''fetö/pdy terör örgütüne üye olma'' suçundan işlem yapılacağını duyurdu. 

kayyum atanmıştı

istanbul 6. sulh ceza hâkimliği, istanbul cumhuriyet başsavcılığı'nın talebi üzerine, zaman gazetesinin de bağlı olduğu feza gazetecilik şirketine mart ayında kayyum atanmasına karar vermişti. mahkeme kayyum atanması kararını, "şirketin fetö/pdy terör örgütünün faaliyetleri kapsamında ve örgüt faaliyetlerine destek olacak şekilde kullanıldığı yönünde kuvvetli deliller bulunması" gerekçesiyle almıştı. istanbul 6. sulh ceza hâkimliği’nin kararında şu ifadeler kullanılmıştı:

"şirket faaliyeti içerisinde suç işlendiği hususundaki kuvvetli şüphe oluşturacak delillerin toplanabilmesi ve maddi gerçeğin ortaya çıkarılabilmesi için şirkete kayyum atanması yönünde hâkimlikçe vicdani kanı oluşmuştur. fetö/pdy adı altındaki yapılanmanın faaliyetlerine katılan, faaliyetlerini meşru göstermek ve örgütün propagandasını yapmak için faaliyetlerde bulunan şirkete sadece denetim yönünden kayyum atanmasının bu suçların işlenmesine engel olamayacağı, ayrıca delillerin toplanması ve maddi gerçeğin ortaya çıkarılması yönünden de yetersiz kalacağı anlaşıldığından, adı geçen şirkete yönetim organının yetkilerinin tümü ile devredileceği kayyum atanmasının zorunlu olduğu anlaşılmaktadır."

kaynak: aa, dha

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;