Kürt sorunu

Zarok TV yeniden açılıyor

Kanun Hükmünde Kararname kapsamında kapatılan televizyonlar arasında olan Türkiye'nin ilk özel Kürtçe çizgi film kanalı Zarok TV'nin kapatılma cezası geri alındı.

Zarok TV'nin kapısına mühür vuruldu.

radyo ve televizyon üst kurulu (rtük), olağanüstü hâl (ohal) sürecinde çıkarılan kanun hükmünde kararname (khk) kapsamında hakkında kapatma kararı verilip binası mühürlenen zarok tv hakkındaki kararı geri aldı.

zarok tv programlar müdürü ro oğuz kararla ilgili, "mutluyuz; kapatma kararı kaldırıldı, karar tarafımıza iletildi. resmi prosedürün tamamlanmasını bekliyoruz. bu hafta veya yetişmezse önümüzdeki hafta yayına başlamayı düşünüyoruz" dedi.

kanun hükmünde kararname ile kapatılan televizyonlar arasında türkiye’nin ilk özel kürtçe çizgi film kanalı zarok tv de vardı. kanal yöneticileri yayın hayatları boyunca tek bir uyarı ya da ceza almadıklarını söylemişti.

kaynak: al jazeera

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;