Türkiye

Zehirli ayakkabılar belli oldu

Gümrük ve Ticaret Bakanlığı kanserojen madde içeren piyasadaki ayakkabıların fotoğraflarını paylaştı. Bakan Canikli söz konusu ayakkabıların ne kadarının satıldığını bilemediklerini söyledi.

Konular: Türkiye
Fotoğrafları paylaşılan ayakkabıların tamamı kışlık model. [AA]

bakanlıktan yapılan açıklamada, erenköy gümrük müdürlüğü'ne bağlı bir antrepodan imha edilmek üzere sevk edilen ayakkabılarla ilgili ithalat denetimini yapan kuruluşla temasa geçildiği bildirildi.

gerekli testlerden geçemeyen ve iç piyasaya sürülmemesi gereken ayakkabıların marka ve modelleri ile görsellerinin tespit edildiği ifade edilen açıklamada şunlar kaydedildi:

"söz konusu ayakkabılara ilişkin görseller, tüketicilerimizi bilgilendirmek amacı ile kamuoyu ile paylaşılmaktadır. bu ürünlerden satın alan veya herhangi bir satıcıda satışa sunulduğunu gören tüketicilerimiz, bakanlığımız 'www.tuketici.gov.tr' adresindeki 'tüketici şikayetleri' linkinden veya 'alo 175 tüketici şikayet hattından' bakanlığımıza şikayette bulunabilirler. bakanlığımızın konuya ilişkin denetimleri yoğun olarak devam etmekte olup, denetimler hızla sonuçlandırılacak ve sonuçları kamuoyu ile paylaşılacaktır."

ne kadarı satıldı belirsiz

gümrük ve ticaret bakanı nurettin canikli, "24 farklı tipinden 12 tanesinin izlerine ulaştık ama ne kadarı satıldı, ne kadarı stoklandı şu anda bilmiyoruz. nihai olarak 'bu ayakkabılardır' diyebilmemiz için tahlile gönderdik. birkaç gün içerisinde bu tahlil sonuçları çıkmış olacak" dedi.

canikli bu olay üzerine antrepo depolarını bütün boyutlarıyla değerlendirdiklerini ve radikal kararların yolda olduğunu söyledi.

canikli çarşamba günü zararlı kimyasallar içeren 33 bin ayakkabının piyasaya sürüldüğünü belirtmişti.

kaynak: anadolu ajansı

 

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;