Kültür-Sanat

Zeugma Film Festivali başlıyor

Bu yıl Gaziantep'te ikincisi düzenlenen Uluslararası Zeugma Film Festivali 3 Kasım'da başlıyor. Ellinin üzerinde filmin gösterileceği festival 9 Kasım'a kadar devam edecek.

Konular: Kültür-Sanat
Festivalde gözterilecek filmler arasında Nuri Bilge Ceylan'ın yönettiği 'Kış Uykusu' da bulunuyor.

ismini gaziantep'in dünyaca tanınan antik kenti zeugma'dan alan film festivali, 3 kasım'da bir ödül töreni ile başlıyor. oyuncu kadir inanır'a 'yaşamboyu onur ödülü'nün verileceği törenle birlikte festival de başlamış olacak.

gaziantepli yazar ahmet ümit'in danışmanlığında gerçekleşen festival ilk gününe, senaryosunu ahmet ümit'in yazdığı yönetmenliğini ise ersan arsever'in gerçekleştirdiği 'bir ses böler geceyi'nin özel gösterimi ile başlayacak. 4 kasım günü gerçekleşecek gösterim sonrası yazar ve yönetmenin hazır bulunduğu 'edebiyat ve sinema' başlığı altında bir söyleşi yapılacak.

gaziantep cezaevinde de film gösterimlerinin düzenleneceği festivalde 16 yabancı uzun metraj filmin yanı sıra 15 yerli yapım, 19 belgesel ve 30 kısa film seyirciyle buluşacak. festivale katılacak isimler arasında kadir inanır, ahmet ümit, erol mintaş, hüseyin karabey bulunuyor.

kaynak: al jazeera

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;