Suriye'de iç savaş

Zevahiri'den Suriye’deki gruplara çağrı

El Kaide lideri, örgüt ile bağlantılı militanlardan ve muhaliflerden çatışmalara son vermelerini istedi.

Haberin Öne Çıkanları

Cenevre-2 sürerken konuştu

Ses kaydı yayınlandı

Çatışmalar Kuzey Suriye'de yoğunlaştı

Eymen Zevahiri, Usame bin Ladin'in 2011 yılında öldürülmesi sonrası El Kaide'nin lideri oldu. [AA]

suriye'deki iç savaşın son bulması amacıyla yapılan cenevre-2 konferansı sürerken, el kaide lideri eymen zevahiri ülkenin kuzeyinde çatışan gruplara seslendi.

eymen zevahiri, çarşamba günü internette yayınlanan ses kaydında, "suriye’de tüm cihad yanlısı gruplar ile esed'i devirmek isteyen her özgür bireyi, cihad ve islam kardeşleri arasındaki savaşa hemen bir son vermeye çağırıyorum” dedi. 

el kaide lideri, gruplar arasındaki savaşın durması için şeri tahkim komisyonu kurulması ve komisyonun hükümlerini elzem kılacak bir mekanizma oluşturulması gerektiğini söyledi. zevahiri, içlerinde alimler, aşiret şeyhleri, tüccarlar ve medya mensublarının olduğu tüm gruplara fitne uyarısında bulundu. 

eymen zevahiri, usame bin ladin'in 2011 yılında öldürülmesi sonrası el kaide'nin lideri olmuştu.

nusra el kaide'ye sadık 

suriye'de, el kaide bağlantılı irak-şam islam devleti (işid) ile başını islami cephe'nin çektiği muhalifler arasında son aylarda şiddetli çatışmalar yaşanıyor. 

işid lideri ebu bekir bağdadi, nisan ayında nusra cephesi ile birleştiklerini açıklamış ancak nusra cephesi lideri muhammed colani birleşmeyi yalanlayarak zevahiri’ye bağlılığını ilan etmişti.

zevahiri, bağdadi’nin iki grubu birleştirme kararını kendileriyle istişare etmeden aldığını belirterek, el kaide’nin suriye komutanlığının muhammed colani’de, irak komutanlığının da ebu bekir bağdadi’de olduğunu vurgulamıştı.

kaynak: ajanslar

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;