Ekonomi

Ziraat başvuruyu yaptı

Ziraat Bankası, faizsiz katılım bankası kurmak için gerekli başvuruyu yaptığını duyurdu. Banka, katılım bankası sahibi olmak için Bank Asya ile görüşmüş ve bu görüşme sona erdirilmişti.

Konular: Şirketler

ziraat bankası katılım bankacılığı kurmak için ilk adımı attı. banka, kuracağı katılım bankası için bankacılık düzenleme ve denetleme kurumu'na (bddk) başvurusunu bugün itibariyle yaptığını açıkladı.

bankadan kap’a yapılan açıklamada;

“bankamız sermayedarlığında kurulacak olan katılım bankası'na yönelik bddk başvurusu bugün itibariyle yapılmıştır. kamuoyunun bilgisine sunulur” ifadesi kullanıldı.

katılım bankası faizsiz bankacılık olarak biliniyor. katılım bankaları topladığı mevduatlara faiz vermek yerine kâr ve zararı tasarruf sahipleriyle paylaşıyor. tl, dolar ve euro vadeli hesaplarda toplanan fonlar, kurumsal finansman desteği, bireysel finansman desteği, finansal kiralama, kâr veya zarar ortaklığı yöntemleriyle değerlendiriliyor.

katılım bankacılığında kredi vermek yerine ise mal temin ediliyor. mal banka tarafından peşin alınarak başvuru sahibine vadeli olarak veriliyor.  

bank asya’dan vazgeçti

kamu bankalarının katılım bankası kurmak için uzun süredir çalıştığı biliniyordu. 3 kamu bankasının da (ziraat, halk ve vakıf) katılım bankası kuracağını başbakan yardımcısı ali babacan açıklamıştı.

ziraat bankası, geçtiğimiz ay cemaatin bankası olarak bilinen bank asya ile satın alma görüşmeleri yapmış ama bu görüşmeler sona ermişti

ziraat bankası, geçen hafta yaptığı açıklamada katılım bankacılığı yapmak için ‘resmi olmayan’ satın alma görüşmesi yaptığı bank asya ile görüşmelerin sona erdiğini açıklamıştı. ziraat bankası, katılım bankası satın almak yerine, kendi katılım bankasını kuracağını bildirmişti.

kaynak: kap ve al jazeera

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;