Gülen örgütü soruşturmaları

'Ziyaret en önemli delil'

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, bağımsız milletvekilleri Hakan Şükür ve İdris Naim Şahin'in gözaltındaki polisleri nezarethanede ziyaret etmesinin 'paralel yapının' olduğu tezini güçlendirdiğini söyledi.

16 Aralık'ta AK Parti'den istifa eden Milletvekili Hakan Şükür, Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'na gitti. [Fotoğraf: AA]

şahin, partisinin karabük il başkanlığı bayramlaşmasında yaptığı konuşmada, bağımsız milletvekilleri hakan şükür ve idris naim şahin'in emniyette 'paralel yapı' operasyonu kapsamında gözaltına alınan polisleri ziyaret etmesine ilişkin, "onların bu emniyet mensuplarını ziyaret etmesi 'demek ki böyle bir yapı var' tezini güçlendirdi ve bu milletvekilleri, bu polis memuru arkadaşlarımıza en büyük kötülüğü yapmışlardır. cumhuriyet savcısının elindeki en büyük delillerden birisi bu ziyarettir" dedi.

gözaltındaki polisleri ziyaret eden milletvekili olarak hakan şükür'ü de kasteden şahin 'paralel yapının' var olduğu iddiası hakkında şöyle konuştu:

"iddia bu. işte falan gruba, cemaate ait emniyet mensupları iddia ediliyor. o milletvekilleri de o cemaate mensup olduklarını söyleyerek, partimizden ayrılmışlardır. onların bu emniyet mensuplarını ziyaret etmesi 'demek ki böyle bir yapı var' tezini güçlendirdi ve bu milletvekilleri, bu polis memuru arkadaşlarımıza en büyük kötülüğü yapmışlardır. cumhuriyet savcısının elindeki en büyük delillerden birisi bu ziyarettir. bunlar kaş yapayım derken göz çıkartmışlardır. sadece kafa golleri ile meşgul olan hakan şükür'ün böylesine bir kafasızlık yapmasını da doğrusu yadırgadım. idris naim şahin de aynı kategoride değerlendirilebilir. o da bu arkadaşlarla birlikteydi zaten. hepsi de bu polis memuru arkadaşlarla ilgili iddiaları güçlendirmişlerdir."

'başka delil aramaya gerek yok, devlet içinde bir yapı var'

'paralel yapı' iddiasının, gözaltındaki emniyet mensuplarının "bir paralel yapı adına devletin hiyerarşik işleyişi dışında başka yerden talimat alarak hükümete dönük bir darbe girişiminde bulundukları" olduğuna dikkat çeken şahin, "demek ki devlet içinde bir yapı var. bu yapının parlamentoda, emniyette, yargıda ayakları var. demek ki bunlar adliyede bir araya geldiler. başka delil aramaya bile gerek yok" dedi.

erdoğan - şükür gerginliği

başbakan erdoğan, hakan şükür'ün de aralarında olduğu bağımsız milletvekillerinin gözaltındaki polisleri adliye nezarethanesinde ziyaret edip fotoğraf çektirmesini ve bunu sosyal medyada paylaşmasını eleştirmiş, bunun suç olduğunu söylemişti. hakan şükür bu eleştiriye twitter'dan yanıt verdi. şükür mesajında, hdp milletvekillerinin imralı cezaevi'nde pkk lideri abdullah öcalan ile çektirdiği fotoğrafı koyarak, 'kimi vekillerin zanlılarla fotoğraf çektirmesi suç, kimi vekillerin hükümlü ile fotoğraf çektirmesi değil, öyle mi?" diye yazdı.

kaynak: dha ve aa

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;