Türkiye

Zonguldak'ta kaçak madende göçük

Kilimli beldesinde polis tarafından mühürlenen maden ocağında meydana gelen göçük sonucu bir işçi hayatını kaybetti.

Konular: Türkiye
Zonguldak'taki maden ocaklarında sık sık iş kazaları ve göçükler meydana geliyor. [AA]

karadon mahallesi'nde kaçak işletilen maden ocağında çalışan 42 yaşındaki işçi sağlamlaştırma çalışması yaptığı sırada tavan kısmından düşen kömür yığınının altında kaldı.

çevredeki vatandaşlarca ocaktan çıkartılan işçinin cesedi, otopsi için zonguldak atatürk devlet hastanesi morguna kaldırıldı.

kazanın ardından, görgü tanıklarının kazayı gizledikleri ortaya çıktı. polis, iki kişiyi gözaltına aldı. 

bir süre önce mühürlendiği ve kaçak olarak işletildiği belirtilen maden ocağının sahibinin belirlenmesine yönelik soruşturma sürüyor. 

'en tehlikeli meslek' 

zonguldak’ta aralık ayı başında da dört maden işçisi hayatını kaybetmişti. ölen işçilerden üçü daha önce mühürlenerek kapatılan ve kaçak olarak yeniden açılan bir maden ocağında zehirlenmişti. 

kömür ocağı açısından türkiye'nin önemli şehri zonguldak'ta sık sık göçük ya da kazalar yaşanıyor.

türkiye istatistik kurumu'nun aralık ayında açıkladığı rapor, yüzde 10'luk iş kazası ortalaması ile maden ve taş ocakları en tehlikeli iş sahalar olduğunu ortaya koymuştu. 

madenciliği, yüzde 5,2 ile elektrik, gaz, buhar, su ve kanalizasyon, yüzde 4,3 ile inşaat sektörü izliyor. 

kaynak: ajanslar 

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;