Diğer Sporlar

'Zor zamanlar geçirmedim'

Takım arkadaşı Nesta Carter'ın dopingli çıkmasından dolayı olimpiyat altınlarından birini kaybeden Usain Bolt, haberi aldıktan sonra zor zamanlar geçirmediğini söyledi.

Konular: Spor
Bolt bu sene son kez pistlere çıkacak. [Getty]

2008 olimpiyatları 4x100 metre yarışında altın madalya kazanan carter’ın dopingli olduğu anlaşılmış ve madalyası alınmıştı. 31 yaşındaki atlet cas’a başvurdu ve sonucu bekliyor.

altın madalyalarından birini kaybeden bolt, cnn international’a verdiği röportajda carter ile henüz konuşmadığını ve bu durumun hayatın içinde olabileceğini belirtti:

“onu görene kadar bunun bilerek mi yapıldığını yoksa hata mı olduğunu söylememem. aslında oturup yüz yüze konuşana kadar nasıl bir tepki vereceğimi bilmiyorum” 

bu madalyanın geri alınması bolt’un veda kararını değiştirmeyecek, bu sene vedası kesin:

“dört yıl daha yapmak çok zor. yıllar sonra kendinizi motive etmeniz daha da zorlaşıyor. şu ana kadar her şeyin üstesinden geldim. kişisel altınlar söz konusuysa hepsini tamamladım”

bolt, bu yaz londra’da düzenlenecek dünya şampiyonası’ndan sonra veda edecek. ondan sonraki en büyük hedefi ise dünyayı gezmek ve daha önce katılamadığı spor etkinliklerini izlemek:

“nba maçlarını izlemek istiyorum. gezmek ve görmek istediğim yerler var. şu ana kadar bir formula 1 grand prix’i fırsatı bulamamıştım. bunu da çok yapmak istiyorum”

kaynak: al jazeera ve cnn

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;