2016 Avrupa Atletizm Şampiyonası Amsterdam'da

Türkiye'nin megakenti İstanbul'un da aday olduğu 2016 Avrupa Atletizm Şampiyonası'na, Amsterdam ev sahipliği yapacak.

Konular: Diğer Sporlar

Haberin Öne Çıkanları

Toplantı Helsinki'de yapıldı

Ev sahibi Amsterdam

İstanbul seçilmedi

Toplantı sonrasında kararı Avrupa Atletizm Federasyonu Başkanı Hansjoerg Wirz açıkladı. [Reuters]

2016 avrupa atletizm şampiyonası'nın hollanda başkenti amsterdam'da yapılmasına karar verildi. avrupa atletizm birliği (eea) konseyi, finlandiya'nın başkenti helsinki'de toplandı, yapılan oylama sonucunda organizasyona, istanbul ve split (hırvatistan) ile birlikte talip olan amsterdam'ı uygun buldu.

aday kentlerin sunumlarının ardından yapılan gizli oylamada amsterdam, konsey üyeleri tarafından şampiyonayı düzenleyecek ülke olarak belirlendi.
 
konsey toplantısına türkiye'den, atletizm federasyonu dış ilişkiler sorumlusu can korkmazoğlu, eaa konsey üyesi salih münir yaraş, atletizm federasyonu asbaşkanı ergüder uzun, istanbul büyükşehir belediyesi organizasyon müdürü veli ozan çakır ve şampiyona tanıtım ve pazarlama direktörü hilmi umut turunçoğlu katıldı.
 
konsey üyelerinin kararını açıklayan eaa başkanı hansjorg wirz, 'atletizm ve diğer sporlarda olduğu gibi her zaman bir sonraki yarış vardır' diyerek, istanbul ile split'ten ileriki yıllarda da aday olmalarını beklediklerini söyledi.
 
türk yetkililer de kararın ardından yaptıkları açıklamalarda, çok iyi hazırlandıklarını, tanıtımların çok iyi yapıldığını söylediler.
 
kaynak: anadolu ajansı
 
 

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;