2017 Akdeniz oyunları Tarragona kentinde

Mersin'de yapılan Uluslararası Akdeniz Oyunları Komitesi Genel Kurulu'nda 2017 Akdeniz Oyunlarının İspanya'nın Tarragona kentinde yapılacağı açıklandı.

Konular: Futbol

Haberin Öne Çıkanları

2017 oyunları İspanya'da

Tarragona 36 oy aldı

Genel Kurul Mersin'de yapıldı

Uluslararıs Akdeniz Oyunları Komitesi'nin Mersin'de 50. kuruluş yılı kutlandı. [AA]

uluslararası akdeniz oyunları komitesi'nin genel kurulu, mersin'de yapıldı. akdeniz oyunları komisyonu (cijm) başkanı amar addadi, mersin hiltonsa oteli'nde delegasyon üyelerinin tespitiyle başlayan toplantıda, 2013 akdeniz oyunları'na ev sahipliği yapacak mersin'de ilk kez genel kurul yaptıklarını söyledi.

geçen 3-4 yıldan bu yana akdeniz havzasında yer alan ülkelerde ciddi sorunların yaşandığını ifade eden addadi, ''bunların hiçbirine duyarsız kalamayız. kuzey ülkelerimizde ekonomik sorunlar yaşanırken, güney ülkelerinde ise sosyal değişimlere şahit oluyoruz. hatta çok büyük devrimler oluyor'' dedi.
 
''arap baharı'' diye adlandırılan bu dönemde tarihe önemli notların düştüğünü belirten addadi, ''bu süreçte tüm yaşananlardan etkilendik. tekrar tüm coğrafyaya barışın hakim olmasını ve halkın rahat içinde yaşamasını temenni ediyorum. ama bunu hep birlikte, güç birliği yaratarak başarabiliriz'' diye konuştu.
 
hiç ara vermeden düzenli olarak uluslararası akdeniz oyunları komitesi'nin kuruluşunun 50. ve akdeniz oyunları'nın ise 60. yıl dönümünü geride bırakmış olmalarının kendilerine umut verdiğini anlatan addadi, şöyle devam etti:
 
''bu yola ilk çıktığımızda 10 ülkeyle hareket ediyorduk. ama bugün 24 ülke olduk. fakat halen akdeniz havzasında yer alan bazı ülkeleri aramızda göremiyoruz. barışı hep birlikte inşa etmek için organizasyonlarımızdaki katılımcı ülke sayısını daha da artırmalıyız.''
 
2013 yılındaki akdeniz oyunları'na 4 bin'den fazla sporcunun katılmasının ve bunların yarısının kadın olmasının hedeflendiğini aktaran addadi, organizasyonların mersin'e verilmesinden dolayı mutlu olduğunu dile getirdi.
 
addadi, genel kurulda, 2017 akdeniz oyunları organizasyonuna mısır'ın iskenderiye ve ispanya'nın tarragona kentlerinin aday olduğunu, yapılan oylama sonucunda oyunlara ev sahipliğini, 36 oy alan ispanya'nın tarragone kentinin yapacağını kaydetti.
 
kaynak: anadolu ajansı
 
 

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;