Blog

Madrid'den Fenerbahçe geçti

Fenerbahçe taraftarı takımlarına Madrid'de deplasman yaşatmadı. İspanya'nın başkenti adeta sarı lacivertti. Onur Saygın'ın izlenimleri.

Fenerbahçe Euroleague Dörtlü Finali dördüncü tamamladı [Al Jazeera Turk]

tarihinde ilk kez dörtlü final'de mücadele eden fenerbahçe ülker'i taraftarları yalnız bırakmamıştı. turnuvanın ilk gününde metronun opera durağının çıkışının sarı lacivertlilerin futbol maçları öncesi toplandığı kadıköy'deki nazlı'nın yeri'nden bir farkı yoktu. salona yaklaştıkça ortaya çıkan görüntü ev sahipliğini kimde olduğunu sorgulattı.

maç sırasında da ortaya çıktı ki real madrid kendi evinde değil tarafsız sahada oynayacaktı. ikinci çeyrekte real temposunu arttırana kadar madrid ekibinin taraftarlarının sesi pek duyulmadı. sonrası ise beklenmeyen bir düşüş ile fenerbahçe final şansını kaçırdı.

final öncesi verilen bir günlük arada ise madrid ziyaretçilerine organizasyon kadar tatmin edici bir festival sundu. aziz isidore festivali kapsamında düzenlenen gösteriler sarı lacivertli taraftarlara az da olsa üzüntülerini unutturdu.

üçüncülük maçı hem oyuncular hem de antrenörler tarafından sorgulanan bir karşılaşma. aynı şüpheye taraftarların da düştüğü gözden kaçmadı. sadece sarı lacivertli seyirciler değil, cska taraftarları da maça pek ilgi göstermedi. maç öncesi final biletlerini elden çıkartmaya çalışan pek çok taraftar vardı.

bir kısmı ekonomik nedenlerle bir kısmı da aynı saatlerde başlayacak atletico madrid–barcelona maçına gitmek için şanslarını denemek istiyordu. aynı şehirde bu kadar önemli iki spor karşılaşması varken bir saat arayla başlatan yetkililere de tepki vardı.

ilk yarıda 24 sayı geriye düşen fenerbahçe, taraftarlarının salonu doldurmasıyla maçın hakimi oldu. bu performans galibiyeti getirmese de sarı lacivertliler bu seviyede nasıl reaksiyon gösterebildiğini ortaya koydu. fenerbahçe ülker ilk kez katıldığı dörtlü final'e maç kazanamadan veda etse de kazandığı tecrübeye değecek bir turnuvayı geride bıraktı. fenerbahçe seyiricisi de tezahüratlarla oyuncularını soyunma odasına uğurladı.

medya alanındaki basın mensuplarının görüşü ortak: eğer bu sistem devam ederse gelecek senelerde fenerbahçe'nin şampiyonluk yaşamaması için hiçbir neden yok.

kaynak: al jazeera

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;