Bilim-Teknoloji

140 karaktere devam

Twitter CEO'su, paylaşımlarda 140 karakter limitini kullanmaya devam edeceklerini açıkladı.

Konular: Bilim-Teknoloji

twitter şirketinin ceo'su jack dorsey, mikroblog paylaşım sitesinin 140 karakter limitini kullanmaya devam edeceğini açıkladı. dorsey, "limit kalacak. bizim için güzel bir kısıtlama yöntemi, ayrıca 'anlık yazma' hissi sağlıyor" dedi.

ocak ayından bu yana twitter'ın 140 karakter kısıtlamasını kaldıracağı ve 10 bin karakter limitiyle yoluna devam edeceğine dair spekülasyonlar yapılmıştı. şirket bu spekülasyonları açıkça reddetmemiş, hatta şirketin ceo'su dorsey "twitter'a daha fazla güç ve işlev kazandırmaktan kaçınmayız" diyerek değişimin mümkün olduğunu ima etmişti.

teknoloji haberleri veren re/code adlı şirket, "yeni özellik mart ayının sonuna doğru kullanıma sokulacak. tweetler, 140 karakter olarak görünecek ama 'daha fazla' seçeneğine tıklayınca 10 bin karaktere kadar uzunluktaki tweetler okunabilecek" şeklinde haber yapmıştı.

dorsey, ekim 2015'te şirketin başına geri döndüğünden bu yana birçok değişiklik getirdi. favori işareti olan yıldızın yerine kalp işareti getirme ve "sen yokken..." şeklindeki özet akış dorsey'in fikriydi.

kaynak: reuters

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;