Eğitim

5 Türk üniversitesi ilk 500'de

İngiliz eğitim danışmanlığı firması Quacquarelli Symonds, 2015-2016 dünya üniversiteleri sıralamasını açıklandı. İlk 500 arasında 5 Türk üniversitesi de var.

Konular: Eğitim

ingiliz eğitim danışmanlığı firması quacquarelli symonds (qs) tarafından belirlenen 2015-2016 dünya üniversiteleri sıralaması açıklandı.

değerlendirmede ilk 500’e giren türk üniversiteleri içinde bilkent üniversitesi 394. oldu. odtü 431 - 440 bandında, boğaziçi ve sabancı üniversiteleri 441- 450 bandında, koç üniversitesi ise 481- 490 bandında yer aldı.

birinci massachusetts teknoloji enstitüsü’nü (mit) sırasıyla takip eden üniversitelerse harvard, cambridge, stanford üniversiteleri ile kaliforniya teknoloji enstitüsü.

kaynak: quacquarelli symonds

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;