İşgal sonrası Afganistan

Afganistan’da üç patlama

Afganistan’da başkent Kabil’in de aralarında bulunduğu üç kentte bombalar patladı. En az 11 kişi öldü.

Konular: Afganistan, Orta Asya
Birleşmiş Milletler (BM) verilerine göre, Afganistan'da 2014’ün ilk yarısında bin 564 sivil öldü, 3 bin 289 sivil de yaralandı. [Fotoğraf: AA Arşiv]

ülkenin doğusundaki logar, kabil ve nangarhar kentlerinde sabah düzenlenen saldırılarda ikisi intihar bombacısı 11 kişi öldü, 5 kişi yaralandı.

logar emniyet müdürü abdulhakim eshakzay, emniyet müdürlüğü binası önünde yapılan intihar saldırısında, yerel polis komutanı ve 6 polisin öldüğünü belirtti.

nangarhar’da ise şehir merkezinde polis akademisi öğretmenlerini hedef alan intihar saldırısında iki öğretmen öldü, iki öğretmen de yaralandı. valilik sözcüsü ahmet ziya abdulzay, motosikletli intihar eylemcisinin saldırısında yaralananların durumunun iyi olduğunu söyledi.

başkent kabil’de de bir üniversite yakınlarındaki yol kenarına yerleştirilen bomba üç kişiyi yaraladı. içişleri bakanlığı sözcüsü sadık sadıki, bombanın özel harekât ekiplerini hedef aldığını ve ekip aracı geçtikten sonra infilak ettiğini söyledi.

saldırıları taliban üstlendi. taliban, pazar günü de kabil emniyet müdürlüğü’ne intihar saldırısı düzenleyerek en az bir kişiyi öldürmüştü.

son aylarda taliban pek çok hükümet binasını hedef aldı. afganistan ve pakistan güvenlik güçleri aylardır ülkelerindeki taliban üyelerine operasyonlar düzenliyor ve ağır kayıplar verdiriyorlar.

birleşmiş milletler verilerine göre, afganistan'da 2014’ün ilk yarısında bin 564 sivil öldü, 3 bin 289 sivil de yaralandı. bm, hava saldırılarının sivil ölümlerinin ve yaralanmalarının yüzde birine neden olduğunu belirtti.

kaynak: reuters ve aa

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;