AKP

AK Parti'de yeni istifalar

Van’da AK Parti merkez ve 11 ilçe başkanı genel merkezin talebi üzerine toplu olarak istifa etti. Yerel seçimlerde kazanılan 2 ilçenin başkanı ise görevlerinde kaldı.

van-akp
AKP Van İl Başkanı Abdullah Aras istifa etti [Fotoğraf: Al Jazeera Türk]

akp'nin yerel seçimlerde başarısız olan illerdeki istifalarına bir yenisi eklendi. mart 2014’teki yerel seçimlerde kazanılan tuşba ve gevaş ilçeleri dışında merkez ve 11 ilçe başkanı teşkilatlarıyla beraber istifa etti.

van il başkanı abdullah aras, istifalarla ilgili basın açıklaması yaptı. ilçe başkanlarının da katıldığı toplantıda aras, partisine kırgın olmadığını ve her zaman hizmet edeceğini söyledi:

genel merkezin uygun görmesi doğrultusunda görevimden istifa ediyorum. şahsen bu kararı saygı ve hoşgörüyle karşılıyor ve sonuna kadar ak parti'ye her koşulda hizmet edeceğimi söylüyorum. hele ki partime asla kırgın değilim. kaldı ki koltuk sadece emanettir ve elbette bugün gibi günü geldiğinde bu emaneti başka bir dava arkadaşımız taşıyacaktır. 

ak parti mart'taki yerel seçimlerde van’da büyükşehir belediyesi dahil 14 belediyeden sadece tuşba ve gevaş ilçelerini kazanabilmiş, 12 belediyeyi bdp kazanmıştı.

kaynak: dha

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;