Almanya

Almanya'da mülteci evleri kundaklandı

Almanya'nın Bavyera eyaletine bağlı Vorra kentinde mültecilerin geçici kalmaları için hazırlanan binalar kundaklandı, duvarlara gamalı haç işareti çizildi.

Konular: Almanya
Yangın çıkan binalarda yabancı düşmanlığı içeren semboller bulundu. [Fotoğraf: AA]

nürnberg polisinin yazılı açıklamasına göre, almanya'nın bavyera eyaletine bağlı vorra kentinde mültecilerin geçici kalması için hazırlanan binaların üçünde perşembe gecesi yangın çıktı. itfaiye ekiplerinin söndürdüğü yangında, ölen yaralanan yok. 

olay yeri incelemesinde yangının kundaklama sonucu çıktığı tespit edildi. yangın çıkan binalarda ayrıca yabancı düşmanlığı içeren semboller bulundu. duvarlara da gamalı haç işareti çizildiği anlaşıldı. 

polis sözcüsü peter schnellinger, olay yerinde yangının kısa sürede büyümesine neden olan maddelerin bulunduğuna dikkat çekerek, yangınla ilgili çevre sakinlerinin ifadelerinin alınacağını belirtti.

Olay yeri incelemesinde yangının kundaklama sonucu çıktığı tespit edildi.
[[Fotoğraf: AA]]

"kundaklama olduğu ortada"

bavyera eyaleti içişleri bakanı joachim herrmann, "kundaklama olduğu ortada. gamalı haç sembolleri, olayın aşırı sağcılar tarafından yapılmış olduğunu tahmin ettiriyor. bundan sorumlu olanları tespit etmek için elimizden geleni yapacağız" dedi.

bavyera eyalet başbakanı horst seehofer da, "aşırı sağcı zihniyete bizim özgür toplumuzda yer yok" dedi.

bavyera eyaletinde yaşayanların "nefret ve insanlık dışı olaydan dolayı provoke olmayacağını" savunan seehofer, burada yaşayanların yardımsever olduğunu ve savaştan kaçıp huzur arayanlara yardım etmeye hazır olduğunu söyledi.

Alman yetkililer ülkede yabancı düşmanlığına yer olmadığını, sığınmacıların korunması gerektiğini söyledi.
[[Fotoğraf: AA]]

"sığınmacıları korumalı"

almanya adalet bakanı heiko maas da olayı kınadı, ''yabancı düşmanlığının bizde yeri olmaması lazım. sığınmacılara yönelik şiddete müsamaha göstermeyeceğiz'' dedi. maas, "yaşadıkları yerlerde her şeyini kaybeden ve almanya'ya gelen sığınmacıların korunması gerektiğini" vurguladı.

almanya'nın kapısının sığınmacılara açık olduğunu ve onların korunmasını sağladığını belirten bavyera eyaleti avrupa bakanı beate merk de, ''yabancı düşmanlığını ve sığınmacılara yönelik şiddeti kabul etmiyoruz'' dedi.

merk şunları söyledi:

"tüm siyasi ve toplumsal gruplar olarak almanya'da, yabancı düşmanı kafası karışık kişilere yeri olmadığını, dünyaya açık, misafirperver bir ülke olduğumuzu göstermemiz lazım."

kaynak: anadolu ajansı

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;