Doping

Alptekin'e ceza için CAS'a gitti

Uluslararası Atletizm Federasyonları Birliği (IAAF), Aslı Çakır Alptekin'e ceza verilmesi için Uluslararası Spor Tahkim Mahkemesi (CAS)'ne başvurdu.

Konular: Spor, Diğer Sporlar
Aslı Çakır Alptekin, Londra Olimpiyatları'nda altın madalya kazanmıştı. [AA]

iaaf, türkiye atletizm federasyonu'nun sunduğu temiz raporunu tanımadığını belirtip cas'a başvuruda bulundu. böylece aslı çakır alptekin için yeni bir soruşturma açılacak. gelecek rapora göre olimpiyat madalyalı sporcu ömür boyu men cezası da alabilir.

atletizm federasyonu başkanı fatih çintımar, başvurunun yapıldığını doğrulayarak "bugün akşam iaaf, cas'a başvurdu, biz de bunu sporcuya bildirdik. şimdi cas'ta dava süreci başladı. bu dava sürecinde sporcu savunmasını kendisi yapacak. dava sürecinin ise ne zaman biteceği belirsiz" dedi.

türkiye'ye atletizmde ilk olimpiyat altınını kazandıran alptekin, biyolojik pasaportundaki düzensizlik (kan değerlerinde sapmalar) nedeniyle doping şüphesi altındaydı.

türkiye atletizm federasyonu disiplin kurulu, hakkında inceleme başlattığı olimpiyat şampiyonu atlete ceza vermemişti.

londra olimpiyatları'nda 1500 metrede altın madalya kazanan aslı çakır alptekin, iaaf tarafından uluslararası müsabakalardan geçici olarak men edildiği için geçen mayıs ayından bu yana pistlerden uzak. soruşturma sürecinde yarışlara katılması yasaklanan alptekin, geride kalan akdeniz oyunları ve dünya şampiyonası kadrolarına da alınmadı.

28 yaşındaki atlet 2004 dünya gençler şampiyonası’nda dopingli çıkmış, spordan iki yıl men edilmişti.

türkiye atletizm federasyonu disiplin kurulu, ağustos ayında olimpiyat madalyalı çekiççi eşref apak'ın da aralarında bulunduğu 31 atlete yasak madde kullandıkları için iki yıl men cezası vermişti.

kurul bundan üç hafta sonra 100 metre engelli avrupa şampiyonu nevin yanıt'ı da doping kullandığı için aynı şekilde cezalandırmıştı.

kaynak: al jazeera ve ajanslar
 

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;