Türkiye

Ankara saldırısının faili belli oldu

İçişleri Bakanlığı, 13 Mart'ta Ankara Kızılay'da bomba yüklü araçla düzenlenen saldırının failinin 1992 doğumlu Seher Çağla Demir olduğunu açıkladı. Bakanlık, Demir'in YPG'den 'terör eğitimi' aldığını duyurdu.

Konular: Türkiye, PKK

içişleri bakanlığı, 13 mart'ta ankara kızılay'da hareket halindeki bomba yüklü bir araçla gerçekleştirilen intihar saldırısının failinin, 1992 doğumlu, kars kağızman nüfusuna kayıtlı seher çağla demir olduğunu açıkladı.

bakanlığın internet sitesinde yer alan açıklamada, 2013 tarihinden itibaren pkk içinde yer alan seher çağla demir'in daha sonra suriye’ye geçerek ypg'den 'terör eğitimi' aldığının tespit edildiği ifade edildi. konuyla ilgili soruşturmanın bütün yönleriyle devam ettiği belirtildi.

ankara güvenpark'ta pazar akşamı meydana gelen bombalı saldırıda 37 kişi hayatını kaybetmişti.

şubat ayında da yine başkent ankara'da bombalı saldırı olmuştu. eskişehir yolu üzerindeki general lojmanlarının nizamiye giriş kapısında, tsk personelinin çıkışı esnasında servislere yönelik bombalı araçla saldırı düzenlenmiş, 28 kişi hayatını kaybetmişti.

kaynak: aa

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;