Futbol

Arena'da gazetecilere saldırı anı

Volkan Demirel, milli maçta küfürlü tepki nedeniyle Arena'yı terketti. Fenerbahçe Kaptanı Emre Belözoğlu ile geri döndü. Stattan ayrılışları sırasında yanlarındaki güvenlikçiler, gazetecilere saldırdı.

Konular: Spor

türkiye futbol direktörü fatih terim tarafından ilk 11'de yer aldığı açıklanan volkan demirel'e, maç öncesi ısınma hareketleri sırasında kale arkası tribününden küfür edildi.

taraftarlara 'sus' işareti yaparak karşılık veren volkan, bu kişilerin tepkilerini sürdürmesi sonrası karşılaşma başlamadan kaleci antrenörü alper boğuşlu'ya değişmesi yönünde işarette bulundu. ardından da federasyonun aracıyla stattan ayrıldı.

volkan demirel, ceza almamak adına ikinci yarının başında fenerbahçe kaptanı emre belözoğlu ve fenerbahçe idari menajeri hasan çetinkaya ile birlikte stada geri döndü.

demirel ve belözoğlu'nun ayrılışı sırasında fenerbahçe kulübü'ne bağlı korumalar, gazetecilere saldırdı. bazı basın mensupları yumruk ve tekme darbesi aldı. emniyet güçleri kavgayı güçlükle bitirdi.

'hukuki yollara başvuracağız'

türkiye spor yazarları derneği (tsyd) yönetim kurulu üyesi fatih doğan, bazı güvenlik elemanları tarafından gazetecilere yapılan saldırıyla ilgili hukuki yollara başvuracaklarını söyledi.

volkan demirel ile fenerbahçeli futbolcu emre belözoğlu ve fenerbahçe a futbol takımı idari menajeri hasan çetinkaya'nın stattan ayrılışının ardından yaşananlar hakkında bilgi veren doğan, şunları kaydetti:

"emre ve volkan bir sorun yaşamadan araçlarına bindi. burada yaşanan olaylarda galatasaray kulübü'nün stadının güvenliğini sağlayanlarla alakası yok. buraya gelenler, kavgayı çıkaran ve gazeteci arkadaşlarımıza saldıranlar, volkan'ı ve emre'yi korumak için buraya giren isimler. belli ki görevlendirilmişler. bu iki oyuncu arabasına binip gittikten sonra olaylar başlamıştır. ondan sonra bir meslektaşımız, fenerbahçe kulübü'nde görevli olduğu ifade edilen kişi tarafından itilerek yere düşürülmüştür. daha sonra akreditasyonu olmayan kişiler gazeteci arkadaşlarımıza saldırmıştır. emre ve volkan gittikten sonra bu kişiler arkadaşlarımıza tekme ve yumruklarla saldırdı ve yere düşen arkadaşımızı tekmelediler."

doğan, gerekli hukuki yollara başvuracaklarını belirterek, "tsyd olarak yarın başkanımız naci arkan ve yönetim kurulumuz bu konuyla ilgilenecek. şimdi de karakola giderek suç duyurusunda bulunacağız. daha sonra da bu meseleyi hukuki yollar içinde halledeceğiz" diye konuştu.

terim: volkan oynayamayacak durumdaydı

maç sonrasında, volkan demirel'in oynamaması ile ilgili konuşan türkiye futbol direktörü fatih terim, yaşanan süreçle ilgili detaylı bilgi sahibi olmadığını, volkan ile görüştükten sonra detaylı birşeyler söyleyebileceğini belirtti.

volkan'ın oynayamayacak durumda olduğunu belirten terim "maç sonrası beraberdik, soyunma odasındaydı. üzgündü tabii. gitti, geri gelmek zorundaydı, esame listesinde yer aldığı için, gelmesini ben talep ettim. uefa'dan ceza yememesi için gelmesi gerekiyordu. net bilmediğim şeyler için açıklama yapmak istemiyorum. o vaziyette oynatamazdık. herkesi dinleyelim ki yanlış bir şeyler söylemeyelim" ifadelerini kullandı.

volkan demirel'e ceza gelecek mi?

tff'nin internet sitesinde yer alan disiplin talimatı'nda "haklı bir sebebi olmaksızın resmi veya özel milli müsabakalara veya hazırlık çalışmalarına katılmayan veya geç katılan veya çalışma ve müsabaka yerini terk eden futbolcular iki aydan bir yıla kadar müsabakalardan men cezası ile cezalandırılır" ifadeleri yer alıyor.  

türkiye futbol direktörü fatih terim, maçın ardından volkan demirel'in belinde bir sakatlığı olduğunu ve maça çıkacak durumda olmadığını söylemişti. volkan'ın stattan, izinsiz değil, terim'in izni ile ayrıldığı açıklanırsa, milli kalecinin ceza alma ihtimali ortadan kalkabilir. 

kaynak: al jazeera ve aa

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;