Türkiye

Asansör faciasına 4 tutuklama

Gökdelen inşaatında 10 işçinin ölmesinin ardından başlatılan soruşturmada aralarında iki asansör teknikerinin de olduğu 4 kişi tutuklandı. 2 kişi ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Asansör faciasıyla ilgili Pazartesi günü iki, Salı günü de üç kişi adliyeye sevk edildi. Çarşamba günü altı kişi daha gözaltına alındı. [Fotoğraf: AA]

mecidiyeköy'de yıkılan ali sami yen stadı'nın arazisine yapılan inşaatta meydana gelen asansör faciasıyla ilgili olarak 8 eylül pazartesi gününden bu yana 11 kişi gözaltına alındı. şüpheliler ifadelerinin alınmasının ardından adliyeye sevk edildi. 11 şüpheliden 5'i savcılık sorgusunun ardından serbest bırakıldı.

6 şüpheli, soruşturmayı yürüten istanbul cumhuriyet savcısı erdal bağcı tarafından tutuklanmaları istemiyle mahkeme sevk edildi.

6 şüphelinin, istanbul 3. sulh ceza hakimliği'nce ifadelerinin alınması işlemi yaklaşık dört saatte tamamlandı.

mahkeme, verilen aranın ardından şüphelilerden asansör teknikerleri adem akyıldız ve turgay dalgıç ile önder türksoy ve murat aytimur'un ''taksirle birden fazla kişinin ölümüne neden olmak'' suçundan tutuklanmalarına karar verdi.

diğer şüpheliler torunlar gyo muhasebe müdürü metin karakoç ve asansör firması geda major'un ortaklarından orhan demirel ise adli kontrol tedbiri hükümleri kapsamında haklarında yurtdışına çıkış yasağı konularak serbest bırakıldı. 

kaynak: aa

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;