Dağlık Karabağ

Azerbaycan'da sivil yerleşimler vuruldu

Azerbaycan-Ermenistan cephe hattındaki çatışma 2 sivil Azeri hayatını kaybetti, 10 sivil yaralandı. Çok sayıda evde maddi hasar oluştu. Ağdam ilinin Sarıcalı köyünde top mermisi isabet eden okul binası kullanılamaz hale geldi. Evi zarar gören bir Azeri, "Vatanımızı terk etmeyeceğiz" diyor.

ermenistan-azerbaycan cephe hattında son günlerde yaşanan çatışmalarda, bölgedeki çok sayıda azerbaycan yerleşim birimi, ermeni güçlerinin ağır silahlarla gerçekleştirdiği saldırılardan zarar gördü.cephe hattındaki azerbaycan yerleşim birimlerinde ermeni güçlerinin ateşi sonucu bölgedeki siviller, ağır ateş altında olmalarına ve yaşanan can kayıplarına rağmen topraklarını terk etmiyor ve yaşamlarını sürdürüyor.

çatışmalarda ermenilerin ateş açtığı bölgelerden biri olan ağdam ilinin benövşeler köyünde çok sayıda eve mermi isabet etti. köyde can kaybı yaşanmasa da köy sakinlerinden tofik naibov'un evine ve bahçesine isabet eden iki havan topu mermisi 45 küçükbaş hayvanın telef olmasına yol açtı. naibov, yıllardır ateş altında bulunmalarına rağmen topraklarını terk etmediklerini, bundan sonra da kaçmayacaklarını söyledi.

son iki günde çatışmaların oldukça şiddetlendiğini belirten naibov, ermenilerin havan topu saldırısında şans eseri sağ kaldıklarını fakat tüm hayvanlarının telef olduğunu aktardı.ağdam ilinin sarıcalı köyüne ise son iki günde yaklaşık 100 top ve havan topu mermisi isabet etti. isabet alan binalar içerisinde konutların yanı sıra okul binası da bulunuyor. top mermisi isabet eden okul binası kullanılamaz hale gelirken, saldırı sırasında çocukların okulda bulunmaması sayesinde can kaybı yaşanmadı.

"vatanımızı terk etmeyeceğiz"

sarıcalı belediye başkanı elekber nesirov'un kız kardeşinin evi de isabet alan konutlar arasında bulunuyor. beş kişilik ailenin yaşadığı ev tamamen kullanılamaz hale gelirken, ev halkı saldırıdan kısa süre önce misafirliğe gittiği için can kaybı yaşanmadı.nesirov yaşananları şöyle anlattı:

"dün akşam 21.00'de köy yoğun ateşe tutuldu. kız kardeşim ve çocukları bize gelmişti. ben ve kayınbiraderim evin yakınındaydık. mermi sesini duyunca kendimizi su kanalına attık ve bu şekilde sağ kaldık. yerimizden kalktığımızda evin darmadağın olduğunu gördük. vatanımızı terk etmeyeceğiz. başka yolumuz yok. tarımla uğraşıyoruz. hayat devam ediyor. hiçbir zaman topraklarımızdan vazgeçmeyeceğiz."

iki gün önce ermeni güçlerinin sivil yerleşim birimlerine ateş açmasının ardından azerbaycan ordusu karşı saldırıya geçerek, bazı stratejik noktaları geri aldı. cephe hattında çatışmalar devam ediyor. azerbaycan savunma bakanlığının uluslararası kurumların ısrarlı çağrıları üzerine tek taraflı olarak durdurduğunu ilan etmesine rağmen bölgede ermeni mevzilerinden açılan ateş sesleri sık sık duyuluyor. bölgedeki azerbaycanlılar ateşe rağmen günlük hayatına devam ederken, yerleşim birimlerinde askeri hareketlilik de göze çarpıyor. çatışmalarda 12 azerbaycan askeri ile 2 sivil azeri hayatını kaybetmiş, 10 kişi yaralanmıştı.

kaynak: aa

 

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;