Basketbol

Banvit kupa aşkına

Euroleague'de Türk takımlarının Dörtlü Final'e kalma mücadelesi sürerken bir diğer Türk takımı Banvit bu hafta sonu Şampiyonlar Ligi'nde kupayı almak için Dörtlü Final oynayacak.

Konular: Spor, Diğer Sporlar

dörtlü final, ispanya'nın tenerife kentinde düzenlenecek. fiba, şampiyonlar ligi'ni ilk kez düzenliyor. kazanan takım aynı zamanda farklı bir tarih de yazacak ve kupa tarihinin ilk şampiyonu olacak. 

banvit, dörtlü final organizasyonunda yarı final maçında 28 nisan cuma günü tsi 19.00'da fransa'nın monaco takımıyla karşılaşacak. organizasyonda 30 nisan pazar günü, yarı finalde kaybeden takımlar üçüncülük, kazananlar ise şampiyonluk için karşı karşıya gelecek. 

diğer yarı final iberostar tenerife - umana reyer venezia arasında oynanacak.

banvit basketbol kulübü başkanı özkan kılıç, fiba şampiyonlar ligi dörtlü finali'ne ilişkin, "fiba'nın ilk kez düzenlediği bu organizasyonda kupanın ilk sahibi olmak ve kupayı türkiye'ye getirmek düşüncesi bizleri şimdiden heyecanlandırıyor." dedi.

kılıç, tek maç üzerinden oynanan bu tip turnuvalarda günlük performansların öne çıktığını vurgulayarak şunları kaydetti:

"biz de monaco karşısında çok iyi konsantre olup elimizden gelenin en iyisini yapmak ve finale çıkarak bandırma'mızı en iyi şekilde temsil etmek istiyoruz. teknik ekibimiz ve sporcularımız hem fiziksel hem de psikolojik olarak hazır durumdalar. bugüne kadar gösterdikleri performanstan ötürü zaten alkışı fazlasıyla hak ettiklerini düşünüyorum. fiba'nın ilk kez düzenlediği bu organizasyonda kupanın ilk sahibi olmak ve kupayı türkiye'ye getirmek düşüncesi bizleri şimdiden heyecanlandırıyor. türkiye'deki tüm taraftarlarımızı, televizyon başında dahi olsa takımımıza sonuna kadar destek olmaya davet ediyorum."

kaynak: al jazeera ve aa
 

 

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;